240 de mărţişoare evadate din puşcărie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deţinuţii din Penitenciarul Galaţi şi-au umplut "timpul liber" confecţionând mărţişoare şi felicitări pentru 1 şi 8 martie. Creaţiile acestora vor fi expuse timp de două săptămâni la Biblioteca V.A. Urechia.

Ca să nu se plictisească prea tare, 18 deţinuţi - 15 femei şi trei bărbaţi - de la Penitenciarul de maximă siguranţă din Galaţi şi-au găsit o activitate pe cât de migăloasă, pe atât de relaxantă: fac mărţişoare.

Supravegheaţi de lucrătorii de la Serviciul de educaţie din penitenciar, cei 18 au lucrat aproape 10 zile la confecţionarea unor mărţişoare şi felicitări pentru 1 şi 8 Martie.

„Sentinţa": 100 de felicitări

Operaţiunea s-a încheiat vineri cu succes, iar "sentinţa" este mulţumitoare pentru toţi: 240 de mărţişoare şi peste 100 de felicitări. Psihologii spun că activităţile ocupaţionale de grup de acest gen contribuie de cele mai multe ori la dezvoltarea capacităţilor de relaţionare interpersonală, la detensionarea individului, dar şi la dezvoltarea unor deprinderi.

Nu putem trece cu vederea şi faptul că pe lângă activitatea de îndrumare, cei doi coordonatori de program - subinspectorul Ionuţ Anghel şi agentul-şef adjunct Elena Ciucă - au adus de acasă materia primă necesară confecţionării simbolurilor primăverii.

„Într-o societate supusă crizei, pe toate nivelurile ei sociale, Penitenciarul are mai mult decât oricând nevoie de colaboratori care să ne ajute să găsim materiale specifice artizanatului, picturii sau graficii, activităţi pe care detinuţii le desfăşoară în mod curent", spune purtătorul de cuvânt al Penitenciarului, Gianina Crăciun.

O parte din creaţiile celor 18 persoane private de libertate va face obiectul unei miniexpoziţii. Astfel, în prima jumătate a lunii martie, 25 de mărţişoare şi 15 felicitări vor fi expuse la Biblioteca "V.A. Urechia", alături de două tablouri cu tematică florală, două icoane înfăţişându-l pe Sf. Ioan Botezătorul şi opt goblenuri cu tematică religioasă şi florală, precum şi două exemplare ale revistei "Intervalul", o publicaţie necenzurată, dedicată în exclusivitate deţinuţilor gălăţeni.

Mărţişoare pentru bătrâne

Expoziţia va fi prezentată în foaierul sălii de lectură de la etajul 1 al Bibliotecii Judeţene. Mai mult, pe 1 martie, nouă femei cu statut de deţinut vor vizita Căminul pentru persoane vârstnice "Sf. Ştefan cel Mare şi Sfânt" din Galaţi, pentru a dărui celor 45 de femei asistate câte un mărţişor şi o felicitare.

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite