2,7 milioane de euro au intrat în reparaţia Furnalului nr. 4 de la Combinat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lucrările de reparaţie au început la mijlocul lunii februarie şi au durat aproximativ două săptămâni, dar operaţiunea de repornire a furnalului a necesitat mai mult timp.

Programul de mentenanţă a inclus înlocuiri, reparaţii şi verificări de echipamente.

În timpul lucrărilor, nu au fost înregistrate incidente tehnice ori de securitate a muncii în timpul lucrărilor. Prima elaborare de fontă a avut loc săptămâna trecută iar atingerea nivelului normal de producţie va fi obţinută la sfârşitul săptămânii.

"Această reparaţie aduce mai multă siguranţă pentru muncitori, creşte competitivitatea tehnică a fluxului primar de la Galaţi şi reduce costurile variabile", a declarat Thierry Le Gall, director general al ArcelorMittal Galaţi.

Reparaţia a fost executată de echipe locale şi de contractori. Repornirea Furnalului nr. 4 s-a făcut cu sprijinul specialiştilor de la ArcelorMittal Asturias, combinat înfrăţit cu cel de la Galaţi în privinţa operaţiunilor la Furnale.

În acest an, ArcelorMittal a lansat şi reînzidirea şi modernizarea Furnalului nr. 5, un proiect în valoare de aproximativ 53 de milioane de euro, care va fi derulat timp de un an de către o puternică echipă locală cu suportul celor mai buni experţi din cadrul ArcelorMittal Flat Carbon Europe.

"În 2010 Furnalele nr. 3 şi 4 au sarcini speciale în termeni de volum, performanţă, calitate şi securitate a muncii. Reînzidirea şi modernizarea Furnalului nr. 5 continuă conform planului aprobat", a spus Thierry Le Gall.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite