160 de universităţi europene şi-au deschis porţile pentru studenţii eminenţi din Galaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele mai multe universităţi dispuse să primească studenţi din Galaţi sunt în Franţa, iar cea mai mare bursă oferită este în Norvegia

Universitatea ,,Dunărea de Jos" din Galaţi a demarat deja procedura de înscriere a candidaţilor în vederea selecţiei pentru mobilităţi "Erasmus" în anul universitar 2010-2011.

Pentru obţinerea de mobilităţi "Erasmus" se pot înscrie studenţi care au absolvit deja un an de studiu la licenţă, au cetăţenie română, nu au beneficiat de un alt stagiu de acest fel, au rezultate academice bune în anul universitar anterior.

Bursele "Erasmus" pentru anul universitar 2010-2011 sunt în 160 de instituţii de învăţământ superior din 17 state europene: Franţa - 48, Portugalia - 25, Italia - 21, Turcia - 16, Spania - 10, Germania - 9, Grecia - 8, Belgia - 7, Danemarca - 3, Norvegia - 3, Finlanda, Ungaria, Slovenia, Bulgaria, Lituania, Olanda, Polonia. Domeniile în care pot studia studenţii sunt multiple ca: istorie, chimie, economie, naval, inginerie chimică, inginerie mecanică, mediu, ştiinţa materialelor, drept, inginerie electrică, litere, geografie, medicină, ştiinţele comunicării, fizică, ştiinţe umaniste, informatică, ştiinţa calculatoarelor sau automatizări.

Pentru anul universitar 2010-2011, grantul minim lunar, stabilit de Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale Bucureşti, este de 300 Euro. Pentru universităţile din Norvegia, grantul lunar pentru primul semestru este de echivalentul în lei a 1.000 Euro.

În conformitate cu Condiţiile generale privind mobilitatea studenţilor, grantul ERASMUS nu este destinat acoperirii tuturor cheltuielilor ocazionate de şederea în străinătate.

Înscrierea studenţilor se desfăşoară până pe 21 aprilie la Biroul "Erasmus" al Universităţii „Dunărea de Jos" din Galaţi, str. Domnească nr. 47.

Testul de limbă străină va avea loc în data de 22 aprilie Acesta este obligatoriu şi eliminatoriu şi va fi apreciat cu admis sau respins. Selecţia propriu-zisă va avea loc în data de 27 aprilie, iar afişarea rezultatelor finale, în data de 28 aprilie.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite