La Galaţi 13 trenuri sunt anulate de viscol

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Regionala CFR Călători Galaţi a trecut pe linie moartă mai multe trenuri care fac legătura între Galaţi şi Bucureşti, Constanţa şi Buzău. Zilele următoare se aşteaptă ca alte trenuri să fie anulate după ce se aşteaptă noi ninsori în sud-estul României.

Săptămână de coşmar nu doar pe şosele, ci şi pentru gălăţenii care şi-au propus să mergă cu trenul. 

Regionala CFR Călători Galaţi a fost nevoită să anuleze 13 curse după ce ninsoarea şi viscolul au făcut inutilizabile liniile de cale ferată.


Acceleratul Galaţi-Iaşi şi retur nu a circulat sâmbătă şi duminică, acelaşi lucru fiind valabil şi în cazul acceleratului Galaţi-Bucureşti pentru ziua de astăzi.

Acceleratul Galaţi-Constanţa a fost anulat pentru acest weekend, iar trenurile 7365 şi 7366 pe relaţia Galaţi-Buzău nu vor mai circula duminică.

Buzoienii nu s-au putut deplasa la Constanţa cu trenul în zilele de sâmbătă şi duminică.

Patru trenuri au fost anulate din cauza zăpezii, fiind vorba de acceleratele 8201, 8202, 8205 şi 8206.

Tecucenii care intenţionau să plece cu trenul la Făurei, trebuie să găsească acum alte mijloace de transport.

Trenurile 6103 şi 6104, care făceau legătura între Tecuci şi Făurei, au fost anulate duminică.

Revine viscolul

Veştile nu sunt deloc îmbucurătoare pentru zilele ce urmează. Ninsoarea căzută în noaptea de sâmbătă spre duminică a agravat şi mai mult situaţia şi este de aşteptat ca CFR Călători Galaţi să anunţe alte anulări de trenuri.

Avem o nouă atenţionare cu Cod Galben. De multe ori, asta nu aduce fenomenele meteo anunţate, dar sunt şi cazuri când prognozele se confirmă şi atunci va fi dificil. Noi vom acţiona în funcţie de evoluţia situaţiei din teren", ne-a declarat şeful de divizie din cadrul CFR Călători Galaţi, Ştefan Costin.

Temperaturile scăzute au adus CFR la nivelul anilor 1950-1950, când schimbarea macazurilor se făceau manual. Automatizarea este inutilă în această situaţie pentru că macazurile nu mai răspund la comenzi, iar echipele de ceferişti trebuie să se deplaseze la faţa locului pentru a acţiona manual dispozitivele de cale ferată.

Este de aşteptat ca şi trenurile care nu au fost anulate să înregistreze întârzieri în această perioadă, chiar dacă oficial CFR Călători a precizat că va reuşi să respecte graficele de plecări şi sosiri.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite