100 de studenţi din Galaţi se vor „înveşmânta” cu nudurile feminine ale lui Răzvan Voiculescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Initiaţiva aparţine Casei Studenţilor din Galaţi care şi-a propus organizarea unei seri ca un „curs alternativ" de interpretare a nudului

Fiecare dintre cei 100 de participanţi la caravană va purta pe piept şi pe spate câte două panouri reprezentând o fotografie de nud. Imaginile fac parte din albumul „Nud - proiecţie de trup şi stare", aparţinându-i fotografului Răzvan Voiculescu (blog.razvan-voiculescu.ro). Albumul, publicat în urmă cu cinci ani, este prima lucrare artistică cu fotografii de nud publicată în România.

Panourile purtate de studenţii gălăţeni vor avea mesajul „Tu ce vezi?" invitând la o interacţiune directă cu privitorii. Caravana a fost gândită ca o modalitate de a-i inspira pe tineri să treacă dincolo de ideile preconcepute şi să descopere că o fotografie de nud înseamnă cu mult mai mult decât imaginea unui trup gol.

Întâlnirea cu fiecare dintre cei 100 de „pelerini" ai imaginilor se vrea o provocare adresată privirii: provocarea de a vedea în aceste fotografii povestea, lumina, penumbra şi, mai ales, emoţia pe care o întruchipează fiecare. Panourile oferă şi câte un posibil răspuns la întrebarea „Tu ce vezi (întru-un nud)?" - fiecare dintre fotografii purtând o eventuală interpretare: triumf, căinţă, blasfemie, zbor, metamorfoză etc.

Obiectivul evenimentului nu este, însă, de a da răspunsuri, ci de a favoriza explorarea, invitând tinerii să descopere 100 de chipuri diferite ale trupului, pe care le pot interpreta după „forma" privirii lor.

Vernisajul evenimentului va avea loc miercuri, 23 februarie, la ora 18:30 în Foaierul Casei Studenţilor din Galaţi. Va fi prezent cu această ocazie şi fotograful Răzvan Voiculescu - autorul celor 100 de imagini ce alcătuiesc „caravana". Începând cu ora 19.30, studenţii vor porni într-o expoziţie itinerantă prin căminele campusului gălăţean, pentru a face cunoscut mesajul campaniei către toţi colegii lor de generaţie.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite