100 de angajaţi ai şantierului naval au fost trimişi în şomaj tehnic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fabrica de zahăr de la Lieşti a trimis şi ea acasă 40 de oameni. În total, 114 firme din Galaţi au apelat la soluţia şomajului tehnic

Până la 30 aprilie, nu mai puţin de 114 angajatori gălăţeni au depus la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) documente prin care atestă că trimit o parte dintre salariaţi în şomaj tehnic.

CITEŞTE ŞI:  Feţele crizei la Şantierul naval "Damen": unii în şomaj tehnic, alţii detaşaţi în Olanda, pentru comenzi speciale

Prăbuşirea industriei navale a determinat conducerea Grupului Damen să adopte măsuri drastice astfel încât măcar o parte dintre muncitorii gălăţeni să-şi poate păstra job-urile. Începând cu data de 3 mai, şantierul naval a trimis acasă 100 de angajaţi. Pe perioada în care oamenii vor sta acasă, contractele lor individuale de muncă sunt suspendate.

"Până acum au fost deja afectaţi 300-400 de angajaţi, din toate meseriile. Oamenii stau acasă, însă atunci când este nevoie de ei sunt chemaţi la serviciu. În general sunt trimişi pentru o perioadă de trei luni, timp în care primesc 75% din salariu", a spus Gheorghe Valentin,  liderul de sindicat.

Alte societăţi care au trecut la şomaj tehnic sunt: Zahărul Lieşti (40 din cei 182 de angajaţi începând cu 1 mai), Grup Cardomat (în perioada 1-31 mai, 28 dintre cei 35 de salariaţi) şi Romlotus Computers ( în perioada 3-31 mai, 22 din cei 30 de angajaţi).

Există şi o firmă care a decis trimiterea în şomaj tehnic a tuturor angajaţilor! Este vorba de firma Mediu Consulting, care a comunicat că în perioada 3-21 mai 2010 îi va trimite în şomaj tehnic pe toţi cei nouă angajaţi.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite