"Operaţiunea Maria”: Cinci elevi de liceu au fost arestaţi pentru trafic de droguri. Ei îşi găseau clienţii pe internet

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anunţul de pe internet "Vând Maria" îi poate costa pe cinci adolescenţi, ani grei de detenţie. Dragoş Tânjeală, unul dintre cei cinci, este un elev obişnuit, sociabil şi cu rezultate bune la şcoală.

Dragoş Tânjeală este unul dintre liceenii clasei a XII-a B de la Liceul Teoretic "Dunărea" din Galaţi care, la doar o aruncătură de băţ de absolvire, trebuia să fie preocupat de pregătirea pentru Bacalaureat.

CITEŞTE ŞI:

VIDEO:Un traficant de droguri a fost arestat după ce a fost prins cu canabisul "sub pernă"

„Magazinele de vise“ sunt din nou legale!

Deşi este condamnat la 12 ani de puşcărie, cel mai mare traficant de droguri din România se plimbă liber

Din păcate, nimeni nu înţelege ce s-a putut întâmpla, în ultima vreme, în mintea lui Dragoş care a ajuns în atenţia poliţiştilor pentru trafic de stupefiante.

După mai multe luni de filaj, Dragoş Tânjeală, în vârstă de 18 ani, a fost „săltat" de poliţiştii de la Biroul de Combatere a Crimei Organizate şi DIICOT, împreună cu alţi patru tineri cu vârste apropiate. Asupra lui a fost găsit şi un pistol cu gaze marca „Valtro”, model 85 Combat, calibrul 9 mm, precum şi cinci cartuşe într-un încărcător.

Separarea de ambii părinţi (plecaţi la muncă în străinătate) sau poate ultimele probleme medicale prin care a trecut, toate ar putea sta la baza implicării tânărului în traficul de droguri. Pe de altă parte, colegii spun că îl ştiu pe Dragoş un tip extrem de sociabil, „de gşcă", şi, din acest motiv, relativ uşor de angrenat într-o încurcătură.

image

„Nu rata nicio ieşeală. În timpul liber, mergeam la cafele, sucuri sau bere. Se înţelegea foarte bine cu toţi colegii. Avea absenţe multe, dar la fel de multe erau motivate, pentru că fost bolnav. Ba a fost operat de apendicită, ba la un genunchi", spune cel mai bun prieten al lui Dragoş, un elev din clasa a XII-a B, profilul Matematică-informatică.

Pe de altă parte, directorul şcolii, Stela Olaru, este convinsă că lipsa unui control parental i-a dăunat foarte mult tânărului.

„Colegii au constatat o oarecare schimbare în comportamentul elevului, dar părinţii, nu. Fie pentru că această schimbare nu a putut fi acceptată de părinţi, fie din cauză că sunt la mare distanţă de fiul lor", spune Stela Olaru care a adăugat că un sfert din elevii Liceului Teoretic „Dunărea" au părinţii plecaţi la muncă în străinătate.

Examene după gratii

Profesorii de la clasă nu l-au uitat pe tânăr în aceste clipe grele prin care trece. O comisie de doi profesori, desemnată de conducerea liceului, a mers în arestul Poliţiei din Galaţi pentru a face tot ce este posibil în vederea clarificării situaţiei şcolare a elevului.

„Soarta l-a pedepsit pe acest tânăr. Era păcat să-l pedepsim şi noi şi să nu-i clarificăm situaţia şcolară. Am mers la elev în arest şi i-am dat câteva lucrări şi teze", ne-a declarat profesorul de Socio-umane Viorel Bogatu.

Acesta nu a ratat şi ocazia unei discuţii „de suflet"cu tânărul inculpat.

„Am înţeles de la el că poliţiştii i-au clădit acest caz. Mi-a povestit că, timp de aproape un an, cineva, sub acoperirea unui prieten, l-a tot îndemnat să vândă astfel de produse stupefiante. Dragoş este convins că poliţiştii vroiau să ajungă la capul reţelei, şi că, până la urmă, s-au mulţumit doar cu un distribuitor", ne-a declarat profesorul de la Liceul „Dunărea" din Galaţi.

Asta dacă nu cumva toate aceste demersuri de evaluare a elevului nu au la bază o posibilă înţelegere între poliţişti şi elevul traficant. Până la finalizarea anchetei, tânărul a fost transferat la Penitenciarul brăilean din Tichileşti.

Captura Poliţiei: în total, cinci traficanţi!

image

Pe lângă Dragoş Tânjeală, elevul din clasa a XII-a la Liceul Dunărea din Galaţi, au mai fost arestaţi încă patru tineri, Bogdan S., de 16 ani, Florin Palade, de 19 ani, Mihai Mihu, de 19 ani şi Iulian Radu, de 21 ani, toţi elevi.

Poliţiştii au organizat trei acţiuni de prindere în flagrant şi şase descinderi domiciliare, în urma cărora au fost confiscate 20 de grame de rezină de canabis, 20 grame de marijuana şi 10 grame de Magic (prafuri).

Cei cinci traficanţi au fost monitoriaţi timp de trei luni de zile, în răstimpul cărora au vândut droguri la preţuri cuprinde între 40 şi 120 de lei. Tinerii au fost reţinuţi şi au primit mandate de arestare preventivă pe 29 de zile.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite