“O noapte furtunoasă” şi plină de vedete!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maia Morgenstern
Maia Morgenstern

La aproape 130 de ani de la premieră, piesa „O noapte furtunoasă" ajunge la Galaţi cu o distribuţie de excepţie şi chiar surprinzătoare. Într-o montare care deja se bucură de mare succes şi propune o viziune nouă asupra textului clasic al lui Caragiale, acţiunea este plasată în primii ani ai instaurării comunismului în România.

Vedetele distribuite în această excepţională piesă atrage lumea în sală şi creează deliciul spectatorilor.

Maia Morgenstern este o Veta pasională şi plină de vigoare, Raluca Petra îi ţine isonul în rolul amorezatei Ziţa, iar Doru Ana şi Mihai Bendeac creează cuplul de „încuiaţi", care-şi apără cu orice preţ „onoarea de familist". Şi mai surprinzătoare este distribuirea lui Ioan Gyuri Pascu în rolul „ambetatului" Rică Venturiano, amestec de demagogie şi de „delir" politic şi amoros.

Maia Morgenstern, cap de afiş

În rolul „omului de încredere", Chiriac, amantul soţiei patronului său, Tudor Aaron Istodor îşi foloseşte întregul sex-appeal, iar Spiridon este interpretat (în travestit) de Ioana Calotă, fiica solistei de muzică populară Floarea Calotă.

Maia Morgenstern este entuziasmată de distribuirea sa în Veta, rol pe care nu îl mai jucase niciodată, iar actriţa Raluca Petra crede că spectacolul pune foarte mult accent pe arta actorului. Ioan Gyuri Pascu a ales o abordare inedită:

Pentru mine el era un timid care intra pentru prima oară în casa unei femei. L-am făcut un tip sensibil şi sperios. Cred că era lipsit de experienţă amoroasă: arhivar, colaborator la ziar, nu era nimic practic, un poet aspirant".

Spectacolul se joacă luni, 1 februarie 2010, de la ora 19.00, în sala mare a Teatrului Dramatic Galaţi.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite