VIDEO Mihai Eminescu, omagiat pentru al XXVII-lea an la Cercul Militar. Moment emoţionat şi pentru realizatorul spectacolului, profesorul Mircea Grosu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cea mai longevivă manifestare culturală din Focşani dedicată Zilei Eminescu aparţine Cercului Militar din Focşani, care joi seară, pentru a XXVII-a oară a organizat o seară excepţională închinată poetului nepereche.

La reuşita manifestării, care s-a bucurat de prezenţa unui numeros şi select public, şi-au dat concursul profesorii Gheorghe Zaharia, Valeriu Anghel, Ştefan Neagu, poeţii Virgil Panait şi Corneliu Stanciu, preotul Ionel Vrînceanu şi  jurnalistul Radu Borcea, care fiecare dintre ei a vorbit despre opera geniului poeziei româneşti.

Cartea muzicală a spectacolului va fi asigurată de Dorina Popescu, Radu Borzan, Florin Gogoriţă, Irina Chiriac, Nicolae Moţei, Gheorghe Dogaru, Gheorghe Creţu, Bianca Mihalcea, Sebastian Pintilie, Mircea Tigoianu, toţi membri ai Grupului „Seniorii” al Cecului Militar, coordonaţi şi acompaniaţi de profesorul Mircea Grosu.

Spectacolul a fost prezentat de regizorul Ioan Constantinescu.

Evenimentul de aseară a avut parte şi de un moment emoţionant.

image

Realizatorul acestui spectacol de aproape trei decenii, Mircea Grosu, a fost felicitat cu ocazia ieşirii sale la pensie, după o activitate de peste trei decenii în slujba Cenorului Miritare. 

Acesta a primit o diplomă de excelenţă cu însemnele onorifice ale Brigăzii 282 Infanterie “Unirea Principatelor”, pentru întreaga activitate de promovare a culturii româneşti şi universale, dar şi pentru activitatea sa de descoperire a talentelor în cadrul grupurilor “Andantino” şi “Seniorii”, pe care le coordonează.

“Domnul Mircea Grosu a făcut parte din echipa noastră, va face parte din echipa noastră şi îi dorim să rămână colaboratorul nostru de nădejde, să promoveze în continuare activitatea educativă în cadrul Cercului Militar Focşani”, a spus lt. col. Vali Roman, ofiţer de relaţii publice la Brigada 282 Mecanizată.

La rândul său, Mircea Grosu a oferit preotului Garnizoanei Focşani un album al mănăstirilor ortodoxe din România, fiind încredinţat că acestea îşi vor găsi locul de onoare în noua bibliotecă a Bisericii Sf Ilie, aflată în curtea Brigăzii 282 Mecanizate Focşani. Acesta a primit o diplomă de excelenţă cu însemnele onorifice ale Brigăzii 282 Infanterie “Unirea Principatelor”, pentru întreaga activitate de promovare a culturii româneşti şi universale, dar şi pentru activitatea sa de descoperire a talentelor în cadrul grupurilor “Andantino” şi “Seniorii”, pe care le coordonează.

image
image
image
image
image
image
Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite