Focşani:Drumarii se declară gata de lupta cu nămeţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Focşani:Drumarii se declară gata de lupta cu nămeţii
Focşani:Drumarii se declară gata de lupta cu nămeţii

Secţia de Drumuri Naţionale Vrancea (SDN) şi-a definitivat programul după care va acţiona pentru deszăpezire în această iarnă. Băcăoanii au deja pregătite  maşinile cu care vor


Secţia de Drumuri Naţionale Vrancea (SDN) şi-a definitivat programul după care va acţiona pentru deszăpezire în această iarnă. Băcăoanii au deja pregătite  maşinile cu care vor acţiona la deszăpezire, în dotarea societăţii aflându-se 15 utilaje cu lamă şi răspânditoare de material antiderapant, dar şi  patru încărcătoare frontale.

La rândul ei, Societatea de Drumuri Naţionale, care se va ocupa doar de o mică parte din lucrările de deszăpezire, are în dotare două autofreze şi două utilaje cu lamă, dar şi turbofreze şi pluguri de zăpadă. Cât priveşte materialul antiderapant, acesta a fost procurat şi se află în bazele de la Focşani şi Adjud ale celor două firme.
“Avem în baza de la Focşani 3.000 de tone de amestec de sare şi nisip, iar firma Spedition are la Adjud alte 1.650 de tone, urmând  să-şi completeze cu încă 1.500 de tone stocul de material antiderapant”, ne-a declarat Lucica Chiper, şeful SDN Vrancea.

Deja drumarii vrânceni au trecut prin botezul acestei ierni chiar ieri-noapte, când au curăţat de zăpadă  mai multe porţiuni de drum naţional, în zonele Soveja, Lepşa, Vintileasca, Jitia. Intervenţia a fost uşoară pentru că stratul de zăpadă nu a depăşit 15 centimetri.

La Focşani, Direcţia de Dezvoltare Sercicii Publice s-a pregătit pentru prima zi de zăpadă sau de polei cu saci de  material antiderapant, care au fost puşi la fiecare intersecţie din municipiu.
“Avem şi câteva utilaje pe poziţie, respectiv patru sărăriţe, un ifron şi tractoare pentru împrăştiat nisip. Dacă va fi o iarnă grea, vom închiria şi autogradere”, ne-a precizat Otilia Stoica, directorul societăţii aflate în coordonarea Primăriei Focşani.


Focşani



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite