Asociaţia care luptă împotriva ridicărilor abuzive de maşini vine la Focşani/Vezi aici ce drepturi au şoferii care se înscriu în organizaţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maşinile sunt ridicate de zor pentru taxa de 420 de lei. Foto: Dana Lepădat
Maşinile sunt ridicate de zor pentru taxa de 420 de lei. Foto: Dana Lepădat

Asociaţia care sprijină şoferii în lupta cu Serviciul "Ridicări Auto" va avea în curând sediu şi în judeţul nostru.La Focşani, SC Autoremorcări SRL ridică maşini pe bandă rulantă în condiţiile în care încasează 80% din taxele de recuperare.

Asociaţia Şoferilor şi a Drepturilor Acestora din România (ASDA), înfiinţată de buzoianul Marian Moroşanu (26 ani), vine în ajutorul şoferilor ale căror maşini, parcate neregulamentar din cauza lipsei locurilor amenajate, sunt "săltate" de Serviciul "Ridicări Auto".

Reprezentată în momentul de faţă în patru oraşe din ţară, respectiv Bucureşti, Buzău, Iaşi şi Botoşani, asociaţia va avea o filială, de săptămâna viitoare, şi în Focşani, oraş în care zilnic zeci de maşini sunt ridicate de SC Autoremorcări SRL, firmă care are contract cu Primăria .


"Să fie ridicate maşinile care pun în pericol circulaţia rutieră, dar sunt şi abuzuri. Numărul locurilor de parcare este infim comparativ cu numărul de autoturisme", ne-a spus preşedintele asociaţiei, Marian Moroşanu.


Practic, şoferii care doresc să beneficieze de asistenţă juridică gratuită în cazul în care se trezesc cu maşina ridicată în mod abuziv, nu trebuie decât să se înscrie în asociaţie în schimbul unei cotizaţii anuale de 400 de lei. În contul acestor bani, şoferul beneficiază şi de tractări cu platfoma în limita a 400 de km pe an, cazare pentru 48 de ore şi asistenţă rutieră în orice oraş din ţară, dacă i se defectează maşina la drum.
Membrii Asociaţiei Şoferilor şi a Drepturilor Acestora beneficiază şi de împrumuturi financiare fără nici un fel de dobândă.

"Dacă membrii asociaţiei primesc o amendă şi nu au bani să o plătească în 48 de ore, pentru a nu se dubla suma, îi dăm noi bani. Dăm pe loc şi pentru achitarea taxei de recuperare a maşinii de la "Ridicări Auto"", ne-a mai spus Marian Moroşanu.

Un loc de parcare la patru maşini


În Focşani există doar 12.000 de locuri de parcare iar numărul de autoturisme ajunge la 50.000. Firma ce asigură serviciul "Ridicări auto", SC Autoremorcări SRL încasează, conform contractului cu Primăria, 80% din taxa de 420 de lei plătită de şoferi pentru a-şi lua recupera maşina "săltată", adică 600.000 de lei numai în 2010.


Şoferii au primit vestea înfiinţării noii asociaţii cu mult entuziasm. "Dacă ţi-o ia de trei ori într-o lună cu ce plăteşti? Am coborât ca să mă duc până la piaţă, cinci minute, iar când m-am întors nu mai era. Acolo nu aveam unde să parchez. Când mai păţesc aşa, direct la asociaţie mă duc", spune Ion Crăciun din Focşani.


Până când se va deschide asociaţia din Focşani, şoferii dornici să se înscrie pot trimite cereri pe adresa office@asdr-romania.ro şi pot accesa site-ul www.asdr-romania.ro.
Momentan, asociaţia are 10 membri şi asigură deja asistenţă juridică într-un proces.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite