FOTO VIDEO Experienţă inedită pentru 11 elevi din Vrancea. S-au pregătit cot la cot, timp de trei zile, cu militarii cercetaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Opt băieţi şi trei fete, cu vârste între 12 şi 17 ani, au participat la sfârşitul săptămânii trecute la un proiect organizat de Brigada 282 Infanterie Mecanizată „Unirea Principatelor”.

 Timp de trei zile, elevii au fost cercetaşi voluntari şi şi-au îmbogăţit pregătirea de viaţă cu elemente, tactici şi proceduri de supravieţuire într-o zonă de luncă şi la un curs de apă.

Ei au avut ca instructori cei mai buni militari şi au dormit în corturi, cartierul general fiind ridicat în pădurea de la Pădureni, din Lunca Siretului.

După o primă zi de acomodare şi informare despre ce înseamnă arma cercetaşilor, elevii au învăţat din tainele deplasării după azimut şi cu ajutorul busolei au descoperit tehnici de procurare a apei şi hranei, au învăţat cum să amenajeze focul fără să se demaşte şi au făcut cunoştinţă cu armamentul din dotarea cercetaşilor.

Seara, au avut şi un moment de delectare, fiind organizat şi un foc de tabără.
Militarii le-au pregătit micilor "boboci" şi o instrucţie la un curs de apă.

“După ce împreună am amenajat debarcaderul, am luat la cunoştinţă de măsurile de siguranţă şi protecţie, am pus bărcile la apă, forţând cursul Siretului”, au precizat militarii.

"Bărcile s-au comportat exemplar iar noi ne-am bucurat de o frumoasă experienţă”, a declarat la finalul activităţii elevul Rareş Iamandi.


În ultima zi de tabără, elevii au vizitat Mausoleul Mărăşeşti pentru a aduce un omagiu înaintaşilor morţi pe câmpul de bătălie în Primul Război Mondial, la Soveja, Mărăşti şi Mărăşeşti.

Lecţia de istorie a continuat cu vizitarea Muzeului Armelor amenajat în incinta Mausoleului Mărăşeşti.

“Vreau să văd cum o să fie viitorul meu, pentru că vreau să intru în sistem şi mi se pare ceva unic. Nu ai de două ori ocazia să vezi cu ochii tăi cum este să fii cercetaş, mai ales că folosim armele şi ustensilele lor. Am avut parte de experienţe noi”, a menţionat eleva Andra Cristea.

La finalul proiectului "Cercetaşi pentru 3 zile", comandantul Brigăzii 282 Infanterie Mecanizată "Unirea Principatelor" gl.bg.dr. Virgil - Ovidiu Pop, a premiat participanţii la activitate.

"Proiectul pilot la care aţi participat se vrea a deveni o tradiţie a brigăzii. Voi reprezentaţi un model în faţa colegilor şi prietenilor voştri fiindcă a-ţi dorit să vă pregătiţi, să învăţaţi din tainele meseriei de militar. Sunt bucuros că toţi v-aţi adaptat cerinţelor Brigăzii 282 Infanterie Mecanizată "Unirea Principatelor". Vă felicit pentru efortul depus, sper că tot ce aţi învăţat să vă folosească şi să vă aduceţi aminte cu drag de aceste zile petrecute cu cercetaşii noştri. Vacanţa plăcută în continuare şi să ştiţi că uşa biroului meu va fi deschisă mereu pentru voi! De asemenea doresc să mulţumesc şi camarazilor mei pentru organizarea acestei tabere", a spus comandantul Brigăzii 282 Infanterie Mecanizată "Unirea Principatelor" gl.bg.dr. Virgil - Ovidiu Pop.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite