Ca la nebuni. Un angajat de la Spitalul de Psihiatrie Cronici Dumbrăveni este cercetat pentru viol

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O pacientă a unităţii medicale spune că un supraveghetor a siluit-o în salonul ei. Bărbatul declară că nu a comis fapta, însă are un trecut tumultos. A fost concediat indisciplinar de la Administraţia Pieţelor, iar în 2008 a bătut un pacient.

George Scrioneţ (39 ani), angajat ca supraveghetor la Spitalul de Psihiatrie Cronici Dumbrăveni este cercetat pentru viol asupra unei paciente bolnavă psihic de la Spitalul de Psihiatrie Cronici din Dumbrăveni, profitând de lipsa de discernământ a acesteia.

Femeia, în vârstă de 30 de ani, a mărturisit ce s-a întâmplat unuia din medicii de la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Pantelimon" din Focşani, unde a fost dusă de asistentele de la Psihiatrie pentru un control la glanda tiroidă.
Potrivit pacientei, ce este evidenţiată ca suferind de afecţiuni psihice grave, fapta s-a petrecut chiar în salonul în care aceasta este internată, în ziua de 12 februarie.

image

Costel Negoescu, directorul Spitalului de Psihiatrie Dumbrăveni. Foto: Dana Lepădat

Conducerea Spitalului de Psihiatrie Cronici Dumbărveni s-a autosesizat imediat ce femeia i-a mărturisit medicului de la spitalul judeţean, mai ales că supraveghetorul acuzat era cunoscut ca având un comportament nepotrivit de mult timp.

„El avea oricum un comportament ciudat. Este cu capul în nori, aerian. Lui i s-a atras atenţia de mai multe ori în privinţa unora dintre paciente, pentru că tot făcea glume cu ele. Le punea muzică la telefon. Oricum el nu poate justifica unde a fost timp de 20 de minute în acea zi, când pacienta respectivă nu a venit să ia masa în sala de mese, deşi ea făcea asta în fiecare zi", ne-a spus directorul spitalului, Costel Negoescu.

image

Supraveghetorul are antecedente

George Scrioneţ este cunoscut pentru comportamentul său neadecvat de mult timp. În 2008 a fost sancţionat de conducerea spitalului pentru că a lovit cu palmele peste faţă un pacient, iar în 1996 a fost dat afară de la Administraţia Pieţelor, contractul de muncă fiindu-i desfăcut cu litera „i". Acesta spune că de această dată este acuzat pe nedrept.

„Este o aberaţie ce se întâmplă. Eu sunt căsătorit, am soţie. Am alte probleme eu. Am divorţat de prima soţie cu care am un copil şi nu vreau probleme. Este strigător la cer ce se întâmplă", ne-a spus acuzatul. George Scrioneţ lurează la spitalul din Dumbrăveni din 2008 şi câştigă lunar o leafă de 1.200 lei.

Poliţia a intrat pe fir pentru a soluţiona cazul.
„Au fost demarate cercetări penale pentru viol. Vom merge la SML, să vedem dacă femeia a fost violată", a declarat inspector Bogdan Toader, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Vrancea.

image

Lipsa de probe lasă cazul în aer

Supraveghetorul - problemă a fost mutat la muncă necalificată în curtea spitalului şi i s-a interzis accesul în secţia de psihiatrie pe perioada cercetărilor. Conducerea spitalului este îngrijorată de faptul că legea nu îi permite să îi desfacă sau să-i suspende contractul de muncă, întrucât nu există probe în ce priveşte faptele pentru care este cercetat.

„Este rău că nu îi poţi desface contractul de muncă dacă poliţia nu dă un verdict favorabil femeii, dacă nu vor găsi prbe clare. Nu există martori deocamdată şi nici imagini probe nu sunt", a mai spus Costel Negoescu, directorul unităţii.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite