La Focşani, selectarea gunoiului este muncă în zadar/Vezi ce aruncă unii locuitori ai oraşului în pubelele speciale!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În cele 100 de pubele puse în Focşani pentru selectarea materialelor reciclabile pe categorii, populaţia needucată aruncă găini moarte, lenjerie intimă sau alte resturi menajere.

Instalate anul trecut în toate cartierele oraşului cu scopul de a educa publicul urban în colectarea selectivă a deşeurilor, cele 100 de europubele sunt foarte puţin folosite în acest scop.

Multe dintre casetele prevăzute pentru selectarea materialelor reciclabile de sticlă, plastic sau hârtie au fost vandalizate de răuvoitori, obligând în acest fel societatea de salubritate să le ţină sub cheie.

image

„Avem contract cu Vrancart Adjud, producătorul de hârtie igienică, care ne preia cantitatea toată cantitatea de deşeuri de hârtie. Am pe masă o adresă de la conducerea societăţii prin care ni se spune că au găsit în containerele de hârtie găini moarte, lenjerie de corp şi alte minunăţii, fapt pentru care suntem obligaţi să mai muncim odată, să facem preselecţia la noi la staţie şi apoi să livrăm hârtia la Adjud", susţine Viorel Profiroiu, directorul CUP Salubritate.

Sunt însă şi focşăneni care îşi doresc să ia parte la acest proces de selectare a deşeurilor, dar se simt îngrădiţi de cei de la CUP Salubritate.

„După cum vedeţi, vreau să pun acest carton în caseta pentru hârtie şi e închisă. Pe fanta aceasta îngustă nu încape, oricât m-aş strădui. Aşa că sunt obligat să îi arunc la pubela de resturi menajere", spune Silviu Albu, locatar în zona Piaţa Unirii.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite