Un primar zis “Pomană” din Vrancea, condamnat la închisoare cu suspendare fiindcă a furat pădurea statului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul comunei Broşteni, Ion Bucur, a fost condamnat cu suspendare de Tribunalul Vrancea la un an de închisoare pentru că ar fi tăiat ilegal copaci din pădurile statului în anii 2004 şi 2005, pe vremea când lucra la Direcţia Silvică pe post de şef de Ocol.

Iniţial, Bucur a fost acuzat de abuz în serviciu, însă încadrarea faptei a fost schimbată de magistraţi, după care instanţa s-a pronunţat.

Primarului i se impută material lemnos în valoare de 60.000 de lei. Instanţa impune prin sentinţa dată de Tribunalul Vrancea ca Ion Bucur, zis şi "Pomană" să plătească statului, respectiv Direcţiei Silvice, suma de 64.000 de lei, dar şi cheltuieli de judecată de 2.000 de lei.

Primarul zis "Pomană"

Sentinţa nu este definitivă putând fi atacată cu recurs în timp de zece zile. Conform legii nr. 215/2001, privind administraţia publică locală, edilul din Broşteni poate candida pentru un viitor mandat şi nu va fi demis din funcţie întrucât nu este privat de libertate.
Ion Bucur este acuzat instanţă şi de folosirea abuzivă a ciocanului silvic de marcat arbori.

Un alt primar din Vrancea a fost judecat penal pentru o cauză similară, retrocedare ilegală de păduri, însă acesta a pierdut dreptul de a candida întrucât a fost arestat timp de câteva luni.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite