Contabilii din Vrancea, băgaţi în corzi de Fisc cu declaraţia 112

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din cauza sancţiunilor usturătoare, peste 90% din angajatori au depus deja declaraţia unică. Cozile de altă dată de la casele de pensii, şomaj, sănătate sau finanţe pentru depunerea declaraţiilor lunare cuprinzând obligaţiile de plată, impozitele pe venit şi evidenţa nominală a persoanelor asigurate sunt din luna aceasta amintire

Implementarea din această lună a sistemului privind depunerea declaraţiei unice 112 le-a luat o piatră de pe inimă contabililor, care au avut plăcuta surpriză să constate „pe timpul lor" că nu trebuie să-şi mai piardă vremea stând zile întregi la cozi la Casa de Pensii, AJOFM, Casa de Sănătate sau la Finanţe.

Sarcina preluării declaraţiei 112 revine acum doar Direcţiei de Finanţe, instituţie care având la îndemână sancţiunile, a reuşit să-şi impună voinţa.

Aşa se face că doar cu o zi înainte de termenul final al depunerii declaraţiilor, peste 90% din cei 5232 de clienţi din Vrancea s-au achitat de obligaţia de a depune declaraţia 112 şi este preconizat ca procentul să fie la final aproape de maxim.

„Este incomparabil mai bine. Deşi volumul de informaţii este acelaşi, declaraţia este mult sintetizată şi îmi reduce timpul afectat la ghişeu. Sper ca sistemul să nu se blocheze cum s-a întâmplat luna trecută cu serverul Casei de Sănătate, pentru că ar afecta întreaga economie naţională", ne-a declarat Corneliu Bogdan, expert contabil din Vrancea.

15 ghişee pentru 112

În plus, acesta a ţinut să remarce faptul că cei de la Direcţia de Finaţe Vrancea s-au organizat foarte bine pentru această acţiune , asigurând peste 15 ghişee de lucru numai pentru depunerea declaraţiei 112, ceea ce a condus la eliminarea cozilor.

De altfel, întreprinderile mijlocii au avut la îndemână sistemul online pentru depunerea declaraţiilor, peste 300 de agenţi economici recurgând la această metodă.

„De la 1 iunie 2011, depunerea declaraţiei 112 online devine obligatorie pentru toată lumea, ceea ce simplifică şi mai mult modalitatea de lucru, fiind atât în avantajul angajatorilor, cât şi al nostru", precizează Ion Ghionea, directorul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Vrancea.

Amenzi mari

Dacă celelalte instituţii care au preluat până acum declaraţiile nu avea stabilite sancţini pentru întârziere, Direcţia de Finanţe introduce acum rigoarea.

Astfel, începând de luni vor fi notificaţi angajatorii care nu s-au achitat de obligaţie, amenzile fiind cuprinse între 500 de lei şi 1000 de lei pentru persoanele fizice şi dela 1000 de lei la 5000 de lei pentru persoanele juridice.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite