Vinul nobil scos la vânzare de Fisc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Direcţia de Finanţe Vrancea încearcă miercuri să recupereze o parte din datoria de 1,5 milioane de lei, pe care cunoscuta societate viti-vinicolă Veritas Panciu o are la bugetul de stat.

Pentru aceasta, Fiscul trebuie să vândă 220.000 de litri de vin, alb şi roşu, sechestrat în contul datoriilor încă de anul trecut, dar care nu a avut căutare prea mare în rândul doritorilor.
La jumătate de preţ
Reprezentanţii Direcţiei de Finanţe Vrancea nu cred că vor reuşi să vândă măcar o parte din licoarea lui Bachus, în ciuda faptului că la licitaţia de miercuri vinul pus în vânzare va fi cu 50% mai ieftin.
„Avem mari probleme cu valorificarea sechestrelor. Pur şi simplu nu au căutare, asta în condiţiile în care, conform legii, s-a redus preţul şi la 50%. Dacă nu se va reuşi valorificarea sechestrului, vom merge în instanţă şi vom cere procedura de insolvenţă, situaţie în care de operaţiunea de recuperare a datoriilor se va ocupa un lichidator judiciar", ne-a precizat Ion Ghionea, directorul general al Finanţelor Vrancea.
Vinurile sunt produse în anul 2009 şi sunt din soiurile Fetească Albă, Fetească Regală şi Riesling, în cantitate de 80.000 de litri, acestea costând 1,925 de lei/litru, alte 140.000 de litri fiind vinuri roşii, din soiurile Băbească Neagră, Fetească Neagră şi Merlortt. Acestea din urmă costă 2,10 lei/litru.
În cadrul unei alte licitaţii care va avea loc tot miercuri, finanţele au scos la vânzare, în contul altor datorii, câteva ferme ale Veritas Panciu, evaluate la peste 2,2 milioane de lei.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite