Pericol la Focşani / Ministerul Sănătăţii a trimis antigripale expirate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai multe sute de cutii cu Tamiflu, medicament recomandat pentru prevenirea şi tratarea gripei AH1N1, au ajuns la Direcţia de Sănătate Publică Vrancea săptămâna trecută din depozitele Ministerului Sănătăţii, însă nu vor mai putea fi folosite pentru că termenul lor de valabilitate expiră la sfârşitul acestei luni.

Este vorba de 800 de cutii cu Tamiflu, pe care nimeni nu le-a solicitat, dar de care în mărinimia sa, ministerul s-a gândit că poate scăpa uşor.

Pusă în faţa faptului împlinit, conducerea DSP nu a făcut altceva decât să le distribuie mai departe Spitalului de Urgenţă „Sf. Pantelimon", la Secţia de Contagioase, în speranţa că medicii de aici le vor administra bolnavilor care au nevoie.

Argumentul pentru care aceste medicamente au bătut drumul degeaba de la Bucureşti la Focşani nu are niciun fel de raţiune.

„Dacă stăteau în depozit la Bucureşti, tot expirau. Aşa le-au trimis la noi, cel puţin să ne folosim de ele cât se mai poate. Peste o săptămână oricum expiră şi le vom da către o firmă specializată să le neutralizeze, pentru că acest lucru se face în nişte condiţii speciale", ne-a precizat dr. Cătălin Graur, director al Direcţiei de Sănătate Publică Vrancea.


15 euro o cutie

Vaccinul Tamiflu nu a avut un succes mai mare nici la spital.
„Deocamdată, nu s-a administrat nicio cutie din medicamentele trimise cu ultimul lot de la Bucureşti", ne-a declarat medicul Geogeta Şerban, şefa Secţiei de Contagioase de la Spitalul „Sf. Pantelimon".

De altfel, în acest sezon, niciun vrâncean nu a fost diagnosticat cu gripa AH1N1. De menţionat că o cutie de Tamiflu a fost achiziţionată de Ministerul Sănătăţii cu preţul de 15 euro.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite