Şcoli şi grădiniţe fără personalitate juridică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noul an şcolar aduce schimbări radicale în sistemul de învăţământ vrâncean. Pe lângă faptul că 15 clase cu predare simultană vor fi desfiinţate, cinci şcoli din judeţ îşi vor pierde personalitatea juridică.

„Aceste unităţi vor deveni structuri ale şcolilor de centru, deoarece nu se încadrează în numărul de elevi prevăzut de lege", precizează Maria Lupu, inspector general adjunct în cadrul IŞJ Vrancea.
Mai exact, pentru a avea autonomie, o şcoală trebuie să fie frecventată de minimum 300 de elevi, cerinţă care nu a putut fi respectată în comuna Angheleşti. „Ne vom pierde personalitatea juridică, deoarece avem doar 156 de copii. Nu mi se pare corect ca după o perioadă de 111 ani de funcţionare neîntreruptă, şcoala din comuna noastră să devină doar o structură. Însă, asta e legea şi trebuie să ne conformăm. Eu o să mă mulţumesc cu catedra de istorie şi de restul se va ocupa Consiliul de Administraţie din cadrul şcolii Rugineşti", declară Gelu Chiţicaru, directorul Şcolii Angheleşti.

Şcoala Lespezi, preluată de Homocea
Cei 189 de elevi din cadrul Şcolii Lespezi sunt de asemenea insuficienţi pentru a-i asigura personalitatea juridică, aşa că unitatea va fi preluată de Şcoala Homocea, unde sunt nu mai puţin de 720 de copii. „Împreună cu directorul adjunct am luat deja măsurile pentru administrarea şcolii Lespezi", declară Vasile Hozit, directorul Şcolii Homocea.
Fără personalitate juridică vor rămâne şi şcolile din Bătineşti, Vizantea Mănăstireasca şi Fărăoanele, precum şi Grădiniţele cu program normal nr.21, nr.8, nr.5, nr. 3 din Focşani şi Grădiniţa Mîndreşti.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite