PORTRET / Liliana Negulescu - Economistul care cochetează cu pictura

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A locuit o vreme în America însă nu a renunţat la pasiunea sa, pictura. Acum, restabilită în ţara natală, pregăteşte o expoziţie personală şi speră ca într-o bună zi îşi poată valorifica lucrările.

Liliana Negulescu a început să picteze pe vremea când era în şcoala generală însă a urmat calea cifrelor la îndemnul părinţilor întrucât conştientiza deja că nu îşi poate asigura un trai decent din pictură.
A continuat însă să îşi urmeze pasiunea.
Nu a urmat cursuri de specialitate niciodată însă pictează cu mâini de înger.
De la flori până la peisaje în detaliu şi chiar portrete, Liliana creează pe pânză adevărate capodopere.

Nu vinde
Fire modestă, nu s-a gândit niciodată să le vândă însă pregăteşte o expoziţie personală: îşi va expune picturile pe pereţii din noul sediu al Centrului de Limbi Străine din cadrul Bibliotecii Judeţene "Duiliu Zamfirescu".
Până acum, Liliana a pictat doar 30 de tablouri întrucât a fost implicată în paralel şi în alte activităţi.
A oferit majoritatea picturilor prietenilor însă este mândră că picturile sale sunt apeciate în Statele Unite ale Americii.

"Acolo aveam o doamnă care mi-a făcut comandă de mai multe picturi, chiar şi de un portret. Ştiu că le aprecia pentru că m-a răsplătit mai mult decât făceau acele tablouri şi când am fost după mai mult timp la ea am observat că le ţinea pe perete. Deci chiar le-a adorat", spune cu mândrie pictoriţa.

A lăsat America
Liliana s-a întors de câţiva ani din Statele Unite ale Americii unde a locuit şapte ani pentru a-şi asigura, împreună cu soţul ei, un trai decent ulterior în România.
Nu regretă că s-a întors acasă însă este pe punct de a pleca înapoi, tocmai din cauza condiţiilor grele de trai de la noi din ţară.

Momentan însă, Liliana pregăteşte o expoziţie. Apreciază pictorii austriaci ce îmbină culorile vesele şi tânjeşte după societatea din America.
"Noi am vrut să fim mai aproape de rude. Acum aşteptăm ca fetiţa să crească un pic şi vom pleca în America. Este altă lume acolo. Nu vezi atâta mizerie, oamenii nu sunt invidioşi sau răutăcioşi. Este mai uşor de trăit acolo. Eu am lucrat într-o fabrică şi apoi într-un cabinet medical. Nu a fost greu. Doar pentru rude şi amintiri ne-am întors dar eu nu cred că este de trăit aici în ţară", ne-a mai spus Liliana.

Nu picturii abstracte
Liliana adoră peisajele, să le privească, să le picteze însă nu crede în arta arstractă.
"Din punctul meu de vedere, o pictură trebuie să fie ca o fotografie. Eu nu înţeleg pictura abstractă. Ştiu că este apreciată, căutată dar eu nu o pot înţelege", ne-a mai spus Liliana.

Întrebări şi răspunsuri:
Planuri de viitor?
În primul rând vreau să plecăm în America. Vom da fata la pregătire să înveţe engleză că este mai bine să fie cât mai pregătită. Noi suntem cetăţeni americani şi putem merge acolo oricând dar aici nu mai este de stat prea mult timp.
Pe plan profesional?
Momentan eu sunt casnică pentru că am vrut să am grijă de fetiţa mea mai mult. Am lucrat în trecut doi ani ca economist. Acum sper să realizez mai multe expoziţii personale. Prima va fi în Focşani cu siguranţă, la galeriile de artă.

Ce-i place:
Îmi place să mă plimb în natură, să fie multă multă verdeaţă. În pădure, dacă se poate, este perfect. Din acest punct de vedere este bine în România. Îmi place să stau cu familia, să mă joc cu fetiţa, să comunic cu ea.

Ce nu-i place:
Urăsc minciuna, sentimentele de invidie, chestiuni pe care în State nu le întâlneşti. Acolo, oamenii îţi zâmbesc, fiindcă au cultura zâmetului. Se spune că zâmbind, perpetuezi starea de bine. Nu îmi place mizeria din oraşele din România. Este gunoi peste tot şi praf pe stradă foarte mult. În America nu vezi aşa ceva. Poţi să te aşezi pe o bordură cu pantalonii albi şi nu te murdăreşti.

Profil:
NĂSCUTĂ. 21 martie 1969,Coteşti
STUDII. Facultatea de Ştiinţe Economice, Universitatea Iaşi
OCUPAŢIE. Casnică
FAMILIE. Căsătorită, un copil

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite