Ultima strigare la plata impozitelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Focşănenii au făcut coadă la ghişeele Primăriei pentru a beneficia de bonificaţia de 10% acordată persoanelor fizice care plătesc integral impozitul pe locuinţă.

Aproape jumătate dintre focşăneni şi-au plătit până acum impozitele şi taxele locale pentru clădiri, terenuri şi maşini.

Mulţi dintre cei conştiincioşi au dorit să profite de bonificaţia de 10% acordată de municipalitate în cazul în care îşi achită obligaţia datorată pe întreg anul.

„Este o reducere mică, de zece lei, care pentru noi contează. Pentru unii poate să însemne mâncarea pe o zi. Eu am plătit impozitul pe apartament pentru că aşa procedez în fiecare an, ca să-mi iau de o grijă şi să nu fiu pus în situaţia de a plăti penalizări", spune focşăneanul Ion Gheba.

Şi Primăria este mulţumită de ritmul încasărilor, în condiţile în care media zilnică a sumelor colectate este de 200.000 de lei.

„Cam după 15 februarie, se încasează foate bine. Interesant este că populaţia nu mai aşteaptă zilele de 30, 31 martie să se înghesuie la ghişeu, ci anul acesta oamenii au fost mai ordonaţi şi s-au prezentat pe rând să-şi plătească dările", ne-a precizat Meluş Nazâru, şeful Serviciului Taxe şi Impozite locale din cadrul Primăriei Focşani.

Potrivit acestuia, cele două termene limită de plată până când se pot plăti impozitele sunt 31 martie, pentru semestrul I şi 30 septembrie pentru semestrul II, nerespectarea termenelor atrăgând după sine penalizări de 0,1% zi.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite