Staţia de gunoi a judeţului, gata în doi ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După aproape doi ani de la semnarea proiectului „Sistemul de Management Integrat al Deşeurilor", timp în care s-au derulat până acum doar proceduri legate de fazele tehnice ale investiţiei, în această toamnă va începe efectiv construcţia Staţiei de Sortare şi Compostare Deşeuri Menajere de la Haret, care va înlocui actuala groapă de gunoi a judeţului.

Finalizarea investiţiei nu va însemna că focşănenii vor plăti mai puţin pentru serviciul de gunoi, ci că prin realizarea noii staţii se va da posibilitatea reciclării deşeurilor.
Consiliul Judeţean Vrancea a publicat deja anunţul de licitaţie. „Lucrările care fac obiectul contractului, se referă la drumuri şi platforme, clădire administrativă, staţie peco, hală de sortare, hală de depozitare, atelier auto, cântar rutier, decantor, depozit ecologic, staţie de epurare", se arată în anunţ.
Valoarea investiţiei se ridică la 53,7 milioane de lei, adică aproximativ 12,8 milioane de euro, sumă care cu siguranţă va trezi interesul multor firme pentru a obţine lucrarea. Acestea au termen până pe data de 10 octombrie pentru a-şi depună ofertele.
Pentru a putea participa la licitaţie, ofertanţii trebuie să facă dovada bonităţii lor (adică un raport financiar şi o dovadă că n-au datorii la stat) şi să depună o garanţie de un milion de lei, dar şi o altă garanţie de bună execuţie de 10% din valoarea contractului.
80% de la UE
Este de menţionat că investiţia este finanţată în proporţie de 80% din fonduri comunitare, 18% de la bugetul de stat şi 2% de la bugetul judeţului. După implementarea activităţilor de reciclare este de aşteptat ca aproximativ 70.000 tone de deşeuri să necesite depozitare pe amplasamentul de 17 hectare de la Haret.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite