Apa caldă la robinete, la anul şi la mulţi ani!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

ENET nu are nicio şansă să încaseze 5,8 milioane de lei pentru a plăti datoria la gaze. Perspectivele sunt sumbre şi în privinţa căldurii de la iarnă, în condiţiile în care societatea de termoficare nu-şi mai poate permite să înlocuiască gazele cu păcura.

Şansele ca apa caldă să revină prea curând la robinetele focşănenilor se reduc simţitor pe zi ce trece. După ce şi-a trimis în şomaj tehnic angajaţii, dar a oprit opt echipe de încasatori să mergă zilnic din bloc în bloc pentru a recupera datoriile de la restanţieri, conducerea societatăţii ENET se consideră neputincioasă în faţa evidenţelor.
Astfel, de la 1 august şi până acum, încasatorii societăţii au recuperat cu mari eforturi, de la rău platnici, doar o sumă infimă, 120.000 de lei, din cele opt milioane cât reprezintă debitele populaţiei pentru serviciile de apă caldă şi căldură.
„Condiţiile pentru a ni se da drumul la gaze sunt precise şi acestea spun că trebuie să achităm în termenul cel mai scurt 5,8 milioane de lei din totalul datoriei. Iar pentru asta populaţia trebuie să înţeleagă că trebuie să plătească. De ce trebuie să sufere angajaţii noştri, pe care i-am trimis în şomaj tehnic, pentru că cei care au consumat energie termică nu-şi plătesc facturile?" se întreabă retoric Valter Popescu, directorul ENET Focşani.
Acesta părea ieri mai mult îngrijorat de căldura de la iarnă, decât de apa caldă, care oricum e clar că mai devreme de luna octombrie nu va putea ajunge în instalaţii. Asta în condiţiile în care Primăria Focşani nu dă niciun semn că va ajuta societatea să supravieţuiască în această iarnă, iar ENET nu-şi mai poate permite nici soluţia alternativă, de a cumpăra păcură ca şi combustibil pentru centrala de termoficare.

Citeşte amănunte în ediţia de Moldova a cotidianului "Adevărul" de astăzi. Ziarul se găseşte la toate chioşcurile de difuzare a presei din oraş, împreună cu ediţia naţională a „Adevărul" (48+16 pagini), la preţul unic de 1,9 lei.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite