Apă şi canalizare pentru locuitorii din Panciu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La Panciu au demarat lucrările de reabilitare şi extindere a reţelei de alimentare cu apă şi canalizare. Lucrările, în valoare de 29 de milioane de lei, sunt realizate de firmele Hidroconstrucţia SA şi Probit SRL, acestea constând în reabilitarea a 24,5 kilometri reţea de alimentare apă şi construirea altor 14,5 kilometri de reţea.

Totodată, va fi construită şi o staţie nouă de epurare, urmând a fi reabilitate şi extinse 27 de kilometri de reţea de canalizare.

„La noi în oraş reţelele nu au mai fost reabilitate de o sută de ani. S-au mai făcut nişte reparaţii, nişte cârpeli, dar acum va fi cu totul altceva, totul nou, cu flux de reţele monitorizate la cele mai înalte standarde. Toate pentru aglomerarea urbană Panciu", ne-a declarat Ion Petre primarul oraşului.

Apă cu clor

De altfel, de multe ori locuitorii s-au plâns că apa nu este chiar potabilă şi are prea mult clor, problemă pe care autorităţile spun că o vor rezolva odată cu deschiderea noii staţii.

„Când se va da drumul, clorinarea se va face automat, iar calitatea apei se va îmbunătăţi. Va fi apă pură, fără gust, fără miros", a precizat Gheorghe Vasilescu, directorul Companiei de Utilităţi Publice.

De investiţie vor beneficia aproximativ 1.100 de locuitori, aceasta fiind parte componentă a proiectului VranceaAqua, cel mai mare de acest gen din ţară, cu o valoare de 107 milioane de lei, fiind destinat tuturor celor cinci oraşe din judeţ, dar şi comunelor Goleşti, Cîmpineanca şi Homocea.

Termenul de finalizare a reţelelor de canalizare şi alimentare cu apă este 2013, în timp ce staţia de epurare va fi gata în 2015. Doar în ce priveşte comuna Homocea lucrările vor fi extinse până în 2018.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite