Cine sunt corupţii dovediţi în justiţie din Vrancea. Portalul "România Curată" şi Societatea Academică Română au lansat "Harta corupţiei locale"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Societatea Academică Română şi portalul România Curată au lansat astăzi o aplicaţie online, denumită „Harta corupţiei locale”, care oferă informaţii despre cazurile instrumentate de Direcţia Naţională Anticorupţie în fiecare judeţ din România.

Societatea Academică din România şi Romaniacurata.ro au lansat astăzi o hartă online interactivă ce permite vizualizarea unei serii de informaţii referitoare la cazurile instrumentate de către procurorii DNA.

„Harta corupţiei locale” este un instrument extrem de util pentru cei  interesaţi de activitatea Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi de fenomentul corupţiei manifestat la nivel local.

„Scopul acestei hărţi interactive este acela de a facilita accesul persoanelor direct interesate de activitatea DNA, precum membrilor societăţii civile şi jurnaliştilor, dar şi celor din mediul academic care doresc să analizeze din punct de vedere statistic problematica (anti)corupţiei şi, nu în ultimul rând, al publicului larg la informaţii descriptive şi uşor comparabile la nivel de condamnare individuală”, se arată în prezentarea făcută acestei aplicaţii.

Întrucât comunicatele cu privire la condamnările definitive sunt disponibile pe site-ul DNA din anul 2010, informaţiile din "Harta corupţiei locale" se referă strict la perioada 2010-2014.

Astfel, în perioada menţionată în Vrancea au fost finalizate 39 procese. Procentul de condamnări cu suspendare este de 92.31%, doar în trei cazuri fiind date pedepse cu executare. Este vorba despre Giuseppe Moriello, cetăţean italian, asociat şi administrator al SC MTR ENOPROD SRL Focşani, condamnat la pedeapsa de 5 ani închisoare pentru fruade cu fonsuri europene, Anişoara Topor, fost judecător la Tribunalul Vrancea, conamnată la o pedeapsă de 4 ani şi 6 luni închisoare pentru luare de mită şi trafic de influenţă şi
Carabă Robert Valentin, condamnat la 4 ani închisoare tot pentru fraudarea banilor europeni.

"În 28.21% dintre cazuri au fost implicate fonduri UE, în 58.97% dintre cazuri condamnaţii lucrau în sectorul public şi în 15.38% aveau funcţie de conducere", este referirea făcută în "Harta corupiei locale" la judeţul Vrancea.
 

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite