Focşani: La Centrul de Transfuzii, paznicii au fost înlocuiţi cu aparate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Donator la Centrul de Transfuzii Vrancea. Foto: Laurenţiu Muscalu
Donator la Centrul de Transfuzii Vrancea. Foto: Laurenţiu Muscalu

Sistemul achiziţionat de Centrul de Transfuzii Sanguine este necesar şi pentru securizarea unităţii, dar şi pentru a avertiza în cazul unor căderi de curent care pun în pericol calitatea sângelui depozitat în frigidere.

Centrul de Transfuzii Sanguine Vrancea a renunţat la contractul cu firmele ce îi asigurau paza din lipsă de fonduri. Cei trei gardieni au fost înlocuiţi de un sistem de alarmă ce anunţă firma de intervenţii când centrul este călcat de hoţi, dar şi când spaţiul frigorific din Centru rămâne fără curent electric, pentru a fi evitată astfel alterarea sângelui atât de necesar în cazurile de urgenţă ce ajung la Ambulanţă sau la spital.


Conducerea unităţii a ajuns să ia asftel de măsuri nu doar din lipsă de bani, ci şi pentru că nu are în dotare un generator de curent electric care să asigure automat funcţionarea aparaturii frigorifice în cazul unei pene de curent.


"Acum plătim mai puţin cu paza şi dacă pică curentul sună alarma la firma de intervenţii. Am tot cerut un generator de la minister", ne-a explicat şefa Centrului de Transfuzii, doctorul Mioara Hanţă.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite