Focşani: Un fost campion la scrimă face cea mai bună pizza

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel care în 1987 devenea vice-campion european de juniori la scrimă este pizzar la „Wasserman” Marius Lucian Ouatu este mulţumit de meseria pe care şi-a ales-o după ce a pus floreta în cui, considerând că este o meserie curată şi bănoasă.

De 11 ani, Marius Lucian Ouatu jonglează cu blaturile de pizza la restaurantul Wassermann din Focşani.

Le învârte pe degete ca pe nişte titirezi, lăsându-i deseori pe clienţii cu gurile căscate.

Meseria de bucătar-ospătar a învăţat-o cu ani mulţi în urmă, la cea mai renumită şcoală din ţară, de la Buşteni.

Numai că pizza a învăţat să facă la Wassermann. La început, cu multe rateuri, până când  s-a specializat.

 Este cunoscut ca fiind omul care îţi serveşte pizza în numai două minute.
„Într-un minut fac blatul şi îl garnisesc cu ingrediente şi un minut durează coacerea pizzei la cuptor”, ne spune Marius.

Secretul stă în aluat


Pizza pe care o face bucătarul nostru, în 42 de sortimente, este una dintre cele mai apreciate din Focşani, tot secretul constând în arta frământării aluatului.

„Îţi dau toate cantităţile necesare de făină, apă şi alte mirodenii care se pun la blat şi nu o să-ţi iasă niciodată pizza cum o fac eu. Nimic nu ştiu mai bine decât să fac pizza”, se laudă bucătarul, care în zilele bune prepară şi 200 de pizza.

Lui Marius îi place să creadă că va ieşi la pensie de la cuptorul cu pizza, pe fiul său în vârstă de doar cinci anişori pregătindu-l încă de pe acum să-l introducă în breaslă.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite