Paza bună trece primejdia rea. "Nu-ţi lăsa maşina la îndemâna hoţilor!", campanie de prevenire a furturilor de maşini

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proprietarii de autoturisme vor primi recomandări cu caracter preventiv, populaţia fiind informată despre riscurile acestor infracţiuni prin  materiale informative ce vor fi distribuite grupurilor ţintă. 

În perioada iulie-septembrie 2012, Institutul de Cercetare şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române şi Groupama Asigurări desfăşoară ,la nivel naţional, campania de prevenire de şi din auto „Nu-ţi lăsa maşina la îndemâna hoţilor!" .

La activităţile din cadrul campaniei vor fi angrenate efective din cadrul Serviciului de Ordine Publică - prin poliţiştii de proximitate ,Serviciul Poliţiei Rutiere precum şi ofiţerii de prevenire.

Inspectoratul Judeţean de Poliţie Vrancea va organiza pe toată perioada campaniei activităţi de informare a cetăţenilor cu privire la măsurile de prevenire ce pot fi luate pentru a evita sa fie victimele unui astfel de eveniment neplăcut, cum ar fi furtul maşinii sau a obiectelor din interiorul sau exteriorul acesteia.

Sfaturi pentru a preveni furturile din autoturisme:


- Nu lăsaţi la vedere, în interiorul maşinii, diferite bunuri de valoare (dispozitive antiradar, sisteme GPS, genţi, borsete, aparatura electronică, etc.) chiar dacă lipsiţi pentru scurt timp;
- În staţiile de alimentare cu carburanţi, pe timpul achitării contravalorii combustibilului, acţionaţi sistemul de închidere a uşilor.
- Pe perioada deplasării cu autoturismul acţionaţi sistemul de închidere al uşilor. Când părăsiţi autoturismul, geamurile trebuie să fie întotdeauna închise complet.
- Atunci când părăsiţi autoturismul şi acţionaţi închiderea centralizată, asiguraţi-vă că portiera s-a închis. Cu ajutorul dispozitivelor electronice, infractorii pot bloca închiderea centralizată, chiar dacă pare că telecomanda a activat-o.

Intră pe focsani.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei!

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite