UPDATE DNA a descins într-o biserică din Vrancea: credincioşii au fost scoşi din timpul slujbei pentru a fi audiaţi pentru fraudă la referendum

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Credincioşii au fost audiaţi de procurori foto:arhivă
Credincioşii au fost audiaţi de procurori foto:arhivă

Procurorii anticoruptie au întrerupt slujba de Sfânta Maria din localitatea Suraia, din judeţul Vrancea, cu scopul de a lua oameni pentru ancheta dictată după referendum.

Ora 13.20 Potrivit Mediafax, trei procurori DNA verifică derularea referendumului în comuna Suraia.În acest sens, procurorii au chestionat mai mulţi localnici. Comuna Suraia a fost împărţită în trei zone, fiecare zonă fiind arondată unui procuror care este însoţit de câte trei poliţişti.

"Consider că acţiunea procurorilor DNA, a procurorilor lui Băsescu, este un abuz care are loc la ordinele preşedintelui suspendat Traian Băsescu. Cred că această acţiune are loc în mod special la Suraia pentru că eu am fost la PDL şi acum avem de-a face cu o răzbunare. Ieri (n.r. - marţi) am fost anchetaţi pentru altă plângere făcută de preşedintele PDL Vrancea, Alin Trăşculescu, şi care s-a dovedit a fi falsă. Am primit telefon de la cetăţeni care spun că sunt terorizaţi şi că sunt obligaţi de procurori să dea declaraţii. Spun că nu vor mai merge la vot", a spus primarul Vasile Grosu, citat de Mediafax.

Primarul din Suraia susţine, de asemenea, că are informaţii potrivit cărora procurorii DNA au mers la cele trei biserici din comună pentru a-i găsi pe oameni şi a-i duce să dea declaraţii privind referendumul.

Procurorii DNA au refuzat să fac declaraţii, motivând că "orice informaţie poate fi dată doar de DNA Bucureşti“.

Au votat de 7 sau 8 ori în Iaşi la referendum. Află cine sunt cei ale căror date apar de mai multe ori pe listele suplimentare

Ora 11.20 "Procurorii de la DNA au venit insotiti de noua politisti. Au venit in localitate. Eu eram la hramul bisericii Sfanta Maria. Am fost chemati sa le aratam unde stau cetatenii, sa le ia declaratii. Consideram ca este un abuz pentru ca am primit telefoane de la oameni speriati ca nu mai merg la vot ca au fost intimidati", sustine Vasile Grosu, primarul localitatii Suraia, pentru Romania TV.

Vom reveni cu detalii.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite