Focşani: Alexandra Scînteianu cochetează cu actoria şi este purtător de cuvânt la Consiliul Local al Tinerilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alexandra Scînteianu vrea să devină jurnalist. Foto. Nicoleta Chelaru
Alexandra Scînteianu vrea să devină jurnalist. Foto. Nicoleta Chelaru

A participat la două dintre ediţiile Stagiunii Teatrale a Elevilor Vrânceni, este purtător de cuvânt al Consiliului Local al Tinerilor şi coordonator al atelierului „Celor şapte arte".

Alexandra Scînteianu a dezvoltat o pasiune pentru arta teatrală încă din copilărie, atunci când primea roluri în diferite scenete organizate de către profesorii Şcolii Generale „Duiliu Zamfirescu" din Focşani. Cu un astfel de „palmares", dată cu admiterea la Liceul Pedagogic „Spiru Haret", nu a ezitat să participe la Stagiunea Teatrală a Elevilor Vrânceni, urcând pentru prima dată pe scena Casei de Cultură „Leopoldina Bălănuţă" şi bucurându-se de aplauzele publicului larg.


„În clasa a IX-a am jucat, alături de echipa liceului, în piesa „Frumoasele Sabine", în regia lui Claudiu Nistor, iar prestaţia noastră a fost răsplătită cu marele trofeu. A fost o experienţă deosebită şi tocmai de aceea, am de gând ca în fiecare an, până la absolvirea liceului să particip la această stagiune", mărturiseşte tânăra.


Anul trecut, Alexandra Scînteianu a interpretat rolul lui Uţifer din piesa „Sperietoarea", regizată de actriţa Olimpia Săpunaru.
„Acest rol mi s-a potrivit ca o mănuşă, deoarece a fost construit pe personalitatea mea", ne-a mărturisit tânăra.

Pe lângă teatrul clasic, Alexandra a răspuns cu promptitudine şi provocării de a se implica într-un alt gen de teatru, labirint, al cărui scop este acela de a transforma spectatorii în actori.


„Teatrul labirint este un proiect la nivel naţional, lansat de asociaţia Epsilon III din Bucureşti şi adus în Focşani de către directorul adjunct al Liceului Pedagogic, doamna Carmen Ion, actorul focşănean Adrian Ciglenean fiind cel care ne-a iniţit. În cadrul acestui gen de teatru spectatorii nu mai sunt doar simpli privitori, ci personaje ale unei poveşti", mai spune eleva.

De altfel, Alexandra a fost desemnată şi câştigătoarea unuia dintre concursurile organizate de asociaţia Epsilon III, „Povestesc Focşaniul", textul său urmând să fie promovat la nivel naţional.
„Atelierul celor şapte arte", înfiinţat de Liviu Vieru, este o altă activitate căreia Alexandra Scînteianu îi dedică o bună parte din timpul său, implicându-se cu o plăcere deosebită în tot ceea ce înseamnă încurajarea şi susţinerea tinerilor talentaţi.

Purtător de cuvânt

Alexandra face parte şi din Consiliul Local al Tinerilor, ocupând funcţiile de secretar şi purtător de cuvânt. „Faptul că sunt în Consiliul Tinerilor mă ajută să „corectez" tot ceea ce nu-mi place în oraş. De asemenea, mă implic în lansarea a numeroase proiecte dedicate tinerilor focşăneni", conchide tânăra.

Întrebări şi răspunsuri

Ce proiecte de viitor ai?

Mai am un an de mandat la Consiliul Local al Tinerilor, deci destul timp pentru a lansa diverse proiecte. De asemenea, cu ajutorul atelierului „Celor şapte arte" sper să reuşesc să-mi public o carte aparţinând genului beletristic. După absolvirea liceului, vreau să urmez Facultatea de Jurnalism din Bucureşti.

Ţi-ar plăcea să ai o carieră în teatru?

Am de gând să mă implic în toate stagiunile care se vor organiza, îmi place foarte mult să joc teatru, însă nu ştiu dacă aş putea să-mi dedic toată viaţa teatrului. Consider că m-aş putea exprima mult mai bine în scris.

Ce-i place

Îmi place foarte mult să scriu, chiar am un blog unde îmi exprim opiniile, să citesc, să cunosc oameni noi şi să socializez. Iubesc oraşele aglomerate şi îmi place să mă implic în problemele oamenilor, în special ale tinerilor şi, bineînţeles, să le găsesc o cale de rezolvare.

Ce nu-i place

Urăsc oamenii care fac greşeli gramaticale şi chiar dacă îmi trezesc antipatii nu mă pot abţine să nu-i corectez. Nu-mi plac ignoranţii, superficialii şi nici tinerii care vor să plece din ţară. Le este mai uşor să abandoneze decât să încerce să schimbe ceva.

Profil

Născută. 27 mai 1993, Focşani
Studii. Liceul Pedagogic „Spiru Haret", Focşani
Ocupaţie. Elevă, clasa a XI-a
Pasiuni. Lectura

Focşani



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite