Ziua Porţilor Deschise la ISU Vrancea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pompierii şi-au prezentat tehnica
Pompierii şi-au prezentat tehnica

Evenimentul a avut loc astăzi, cu ocazia "Zilei Internaţionale pentru Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale".

La nivelul întregului judeţ porţile subunităţilor de pompieri s-au deschis pentru toţi cei care au dorit să vadă mijlocele de intervenţie în caz de dezastre naturale şi modul de folosire a acestora.

Copii sau adulţi, cu toţii au fost instruiţi cu privire la riscurile naturale care se manifestă cu preponderenţă la nivelul judeţului nostru şi la modul de comportament în astfel de situaţii.

Una dintre atracţiile principale a fost Wolf, câinele pompierilor focşăneni, special antrenat pentru descoperirea persoanelor rămase sub dărâmături.

„Ziua Internaţională pentru Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale" se sărbătoreşte în scopul conştientizării comunităţilor cu privire la riscul dezastrelor naturale şi la modalităţile de reducere a vulnerabilităţii faţă de acestea. „Dezastrele nu sunt fapte de viaţă care nu pot fi schimbate, ci un rezultat al vulnerabilităţii omului la riscuri naturale. Capacităţile de răspuns în cazul producerii unor dezastre naturale sunt vitale, însă concentrarea spre diminuarea riscurilor este la fel de importantă. Prin reducerea vulnerabilităţii comunităţilor se ajunge, implicit, la reducerea impactului dezastrelor asupra populaţiei", a precizat inspectorul şef al ISU Vrancea, lt. col. Flaviu-Dorel Chiscop.

Intră pe focsani.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei!

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite