Zeci de minore au rămas însărcinate încă de la vârsta de 12 ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nu mai puţin de 269 de minore din Vrancea au rămas însărcinate pe parcursul anului trecut. Cele mai multe dintre tinerele care au devenit mame la o vârstă fragidă provin din mediul rural.

Romelia Dragomir este una dintre tinerele care au renunţat la o adolescenţă lipsită de griji pentru a-şi creşte copilul. La doar 16 ani şi jumătate, fata a rămas însărcinată şi, chiar dacă mama şi soacra sa nu au fost de acord, sfătuind-o să avorteze, aceasta şi-a luat inima în dinţi şi a păstrat copilul.

Din cauza faptului că a ieşit din cuvântul părinţilor, fata a fost dată afară din casă, mutându-se alături de soţul său, la adăpostul de noapte „Sfântul Nicolae" din Focşani.

„Mama nu a fost de acord cu această sarcină, spunându-mi că astfel voi fi legată de mâini şi de picioare mult prea devreme. Nu am vrut să renunţ la băieţel, deşi atât eu, cât şi Emil, soţul meu, am rămas ai nimănui. Am avut norocul de a fi primiţi la adăpost", povesteşte Romelia.

Acum fiul său, Ricardo, are un an şi se bucură de toată dragostea părinţilor care, deşi nu o duc foarte bine, sunt fericiţi că au rămas împreună.

„Ne descurcăm mai greu, deoarece eu nu pot lucra, fiind nevoită să am grijă de copil, iar soţul merge cu ziua. Dar, măcar nu mai plătim chirie şi toţi banii câştigaţi îi cheltuim pe întreţinerea lui Ricardo", mai spune tânăra.

Gravidă la 12 ani

Pe lângă tinerele care acceptă faptul că vor da naştere unui copil la o vârstă mult prea fragedă, există şi unele care refuză ideea, alegând să facă întrerupere de sarcină.

Este şi cazul unei fetiţe de 12 ani din localitatea Chiojdeni care, deşi era însărcinată în cinci luni, s-a prezentat, în urmă cu trei săptămâni, la un cabinet de specialitate pentru a avorta. Însă, medicii nu au putut face intervenţia chirugicală, întrucât vârsta fătului era mult prea înaintată, iar viaţa tinerei mame ar fi fost pusă în pericol.

Sute de minore însărcinate

Conform unei statistici furnizate de Direcţia de Sănătate Publică, la nivelul judeţului Vrancea au rămas însărcinate anul trecut 20 de copile cu vârsta cuprinsă între 12 şi 14 ani, 91 între 14 şi 16 ani şi 158 între 16 şi 18 ani. Cifra este mult mai mare faţă de 2008, când 144 de minore au devenit mame.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite