Zeci de maşini de lux zac în curtea Inspectoratului Judeţean de Poliţie Vrancea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În ultimii doi ani, în Vrancea au fost găsite nu mai puţin de 50 de autoturisme despre care s-a demonstrat că erau furate. Astfel de maşini se găsesc încă la vânzare, în Obor.

Audi, Renault, Hyundai Santa Fe, Audi A 6, Fiat, Lancia, Skoda şi Volkswagen sunt doar câteva dintre mărcile care zac în curtea Inspectoratului Judeţean al Poliţiei judeţului Vrancea. Valoarea totală a acestor vehicule se ridică aproximativ 100.000 de euro.

"26 de autoturisme, două motoscutere şi o motocicletă se află în custodia Poliţiei. Avem un autoturism marca Fiat din anul 2007 de care nu s-a interesat nimeni, chiar dacă noi am anunţat autorităţile străine", ne-a declarat Bogdan Toader, purtător de cuvânt al IPJ Vrancea.

Reprezentanţii Poliţiei recunosc că multe alte autoturisme de lux furate din Occident sunt scoase la vânzare în Târgul Obor, misiunea de identificare a acestora fiind deosebit de dificilă. Din acest motiv, potenţialii cumpărători trebuie să fie foarte atenţi la acte şi să parafeze tranzacţia la un notar public.

"Cumpărătorii trebuie să fie atenţi când achiziţionează un autoturism la mâna a doua, îndeosebi din târgurile de specialitate, în speţă cel din Obor. Trebuie să fie verificată seria motorului autoturismului la RAR precum şi actul de identitate al vânzătorului pentru ca autorităţile să îl poată trage la răspundere dacă autoturismul este furat ", susţine comisarul-şef Ionel Olaru, de la Compartimentul Trafic şi Furturi Auto.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite