Zeci de hectare de vegetaţie uscată, mistuite de flăcări

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pompierii din cadrul Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Vrancea au intervenit ieri după - amiază la stingerea a trei arderi necontrolate.

Prima misiune a avut loc în cartierul Burcioaia din Adjud, unde au ars aproximativ două hectare de vegetaţie uscată. Şi în comuna Slobozia Ciorăşti o ardere necontrolată a făcut prăpăd, nu mai puţin de 60 de hectare de vegetaţie fiind mistuite.

Ultima intervenţie a avut loc la groapa de gunoi a oraşului Mărăşeşti, unde au ars 80 de tone de gunoi menajer.

Deoarece în ultima perioadă s-a înregistrat un număr ridicat de arderi necontrolate, pompierii vrânceni reamintesc cetăţenilor că arderea miriştii, vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale se execută numai după obţinerea permisului de lucru cu focul, conform prevederilor Normelor generale de apărare împotriva incendiilor. Emiterea permisului se face prin grija primarului, de către şeful Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă sau persoana desemnată în acest sens.

Arderea resturilor vegetale, gunoaielor, deşeurilor şi a altor materiale combustibile, fără obţinerea permisului de lucru cu foc şi fără luarea măsurilor pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăţi, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 1000 la 2500 lei

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite