Zeci de focşăneni, în război cu un centru remat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deschiderea centrului de colectare a fierului îi nemulţumeşte pe localnici
Deschiderea centrului de colectare a fierului îi nemulţumeşte pe localnici

Locuitorii de pe strada Milcov dezaprobă deschiderea unui centru de colectare a fierului vechi pe strada lor. Deschiderea unui nou punct de colectare a deşeurilor feroase în Focşani nu este pe placul cetăţenilor care locuiesc în zonă. Aceştia cer autorităţilor să nu acorde aviz de mediu.

În luna noiembrie a.c., firma MSD SRL Buzău, care se ocupă de colectarea deşeurilor de fier vechi, a solicitat Agenţiei pentru Protecţia Mediului Vrancea (APM) un acord de mediu pentru deschiderea unui punct de lucru la Focşani.

Pentru amenajarea centrului de colectare, societatea buzoiană a închiriat un teren de la Romtelecom, însă oamenii care locuiesc în apropierea spaţiului cu pricina se împotrivesc noii investiţii. Un grup numeros de locatari din zonă s-a adresat Agenţiei de Mediu, cu rugămintea de a nu lăsa să se construiască un astfel de depozit care le-ar cauza numa neplăceri.

„Nici morţii nu au linişte"

„O să fie un trafic în zonă ce nu s-a mai văzut. Nu mai vorbim de deranjul pe care îl vor provoca utilajele firmei care vor tăia fierul vechi. Nici morţii nu o să aibă linişte, pentru că în imediata vecinătate se află cimitirul. Trebuie avută în vedere şi poluarea mediului", se plânge Gafiţa Ţopâra, una dintre petiţionare (foto).

image

Reprezentanţii APM Vrancea spun că nu pot să împiedice investiţia decât dacă măsurătorile pe care le vor face în zonă vor dovedi că oamenii au dreptate. Iar aceste măsurători se fac doar în condiţiile în care firma în cauză este în activitate.

Cu toate acestea, Agenţia de Mediu a solicitat şi un punct de vedere de la Primărie şi de la Direcţia de Sănătate Publică Vrancea, pentru a da un răspuns sesizărilor locatarilor de pe strada Milcov.

„Am trimis Primăriei şi DSP o adresă în care solicităm un punct de vedere la problema în cauză. Noi putem să reglementăm situaţia doar pe partea de mediu şi să vedem dacă firma îndeplineşte criteriile cerute de lege pentru a funcţiona. Adică să aibă o platformă betonată, nivelul de zgomot să nu depăşească o anumită valoare", spune Adrian Colin, directorul APM Vrancea.

Firma buzoiană aşteaptă

În replică, patronul firmei buzoiene care intenţionează să deschidă centrul de colectare de la Focşani spune că va accepta orice decizie a autorităţilor.

„Dacă ar fi în România după cum vrea fiecare nemulţumit ce s-ar întâmpla? Eu aştept să-mi fie semnate avizele pentru a mă apuca de lucru. Dacă nu voi primi aviz, voi rezilia contractul cu cei de la care am închiriat terenul", spune Nicolae Sandu, patronul SC MSD Buzău.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite