Zece kilograme de deşeuri spitaliceşti, găsite de poliţişti împrăştiate pe jos în curtea unei firme care colecta materiale periculoase

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii focşăneni şi comisarii de la Garda de Mediu au găsit aruncate la întâmplare ace de seringi, recipiente din sticlă utilizate în medicină şi alte deşeuri. Patronii firmei s-au ales cu dosar penal

În cursul zilei de ieri, poliţiştii de la Serviciul Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase (AESP) s-au sesizat din oficiu că la o firmă din Focşani, care are punct de lucru în comuna Vînători, sunt înprăştiate pe jos tot felul de deşeuri spitaliceşti.

Firma în cauză are ca obiect de activitate colectarea, transportul şi depozitarea de deşeuri periculoase din mai multe judeţe, pe care le duce spre neutralizare la o altă societate din Galaţi.

„Pe o rază de aproximatiov 150 de mp erau împrăştiate pe jos ace de seringă, recipiente de sticlă care se utilizează în medicină, azbest spart şi alte deşeuri. În total să fi fost vreo zece kilograme de deşeuri. Administratorii societăţii s-au ales cu dosar penal şi urmează să vedem ce soluţie o să dea procurorii", ne-a declarat comisarul Vasile Ochean, şeful Serviciului A.E.S.P. Vrancea.

Cei doi administratori sunt învinuiţi că nu au respectat măsurile obligatorii în desfăşurarea activităţilor de colectare, tratare, transport, valorificare şi eliminare a deşeurilor periculoase.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite