Zece ani de apariţie a revistei „Oglinda Literară”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De astăzi, timp de o lună vor avea loc mai multe acţiuni de sărbătorire a unui deceniu de activitate neîntreruptă a revistei, considerată un brand cultural de patrimoniu vrâncean.

Revista „Oglinda Literară" a împlinit zece ani de la prima apariţie, răstimp în care au văzut lumina tiparului 120 de numere ale apreciatei reviste, recunoscută pe plan naţional şi internaţional.

„Mă încearcă două sentimente la acest ceas aniversar: unul de regret pentru cei dispăruţi dintre noi şi că unii dintre colegii pe care i-am avut colaboratori nu mai sunt lângă mine, dar şi un motiv de mândrie că Oglinda Literară rămâne în cultura română ca cea mai citită revistă de pe aceste meleaguri", a precizat Gheorghe Neagu, directorul revistei.

În cei zece ani de activitate, prin intermediul acestei reviste s-a creat Festivalul „Duiliu Zamfirescu", au fost publicaţi toţi scriitorii din Vrancea, au scris la „Oglinda Literară" nume importante din cultura naţională, dar au colaborat cu revista şi scriitori români aflaţi în străinătate.

Totodată, revista a reuşit să promoveze tineri vrânceni în lumea literelor şi artelor.

Pentru aceste lucruri şi altele, „Oglinda Literară" a primit zeci de premii.

Focşani



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite