Focşani: Strada Vrâncioaia este o mlaştină fără sfârşit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Locuiesc pe o stradă neasfaltată de când se ştiu


Este vorba despre focşănenii care au îşi au domiciliul pe strada Vrâncioaia, situată la mică distanţă de bulevardul Bucureşti.

Zona este desprinsă parcă din perioada Evului Mediu, zeci de gropi, transformate în mlaştini pe timp ploios, făcându-le zile negre localnicilor.

Locuiesc pe această stradă de mai bine de 45 de ani, mai exact din ’63. Şi pe vremea aceea zona era tot plină de noroaie şi gropi. Nu a fost niciodată asfaltată. E o stradă destul de circulată, mai ales că e situată la doi paşi de bulevardul principal”, spune Ilie Vasile.

Pe timp de iarnă, localnicii nu mai scapă de noroaie luni la rând, iar după o ploaie rapidă de vară strada este înnămolită mai bine de două săptămâni.

„ Este ceva de nedescris. Tot nămolul se lipeşte de încălţăminte, apoi îl cărăm în curţi. De o lună încoace nu mai scăpăm de bălţi, vă daţi seama cum o să fie când începe să ningă”, se plânge Ioana Constandache.

Deşi este un cartier de case mari şi frumoase, strada este asemănătătoare unei uliţe de la sat. Cei care au maşini trăiesc zilnic cu teama ca nu cumva să rămână împotmoliţi,  deoarece următoare oprire va fi service-ul auto, unde sunt nevoiţi să mai lase câteva sute bune de lei.

Impozit ca în buricul târgului

Locuitorii de pe strada Vrâncioaia sunt foarte revoltaţi că, deşi plătesc acelaşi impozit ca şi focşănenii care stau în buricul târgului, sunt nevoiţi să se plimbe pe o stradă neasfaltată.

Autorităţile locale nu au demarat niciodată lucrări de asfaltare în zonă, deşi localnicii dispun de toate utilităţile, gaze, apă şi canalizare.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite