Vrâncenii sunt datori vânduţi. Restanţele la bănci depăşesc suma de 853 de milioane lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Faţă de sfârşitul anului 2009, când restanţele vrâncenilor erau de aproape 53 milioane lei, restanţele bancare au ajuns la peste 73 milioane de lei, la sfârşitul lunii mai.

Valoarea creditelor în lei acordate vrâncenilor de instituţiile bancare a crescut la 853 milioane lei. În schimb, economiile din bănci se menţin la 1,2 miliarde lei, nivel înregistrat şi la sfârşitul anului trecut.


Potrivit BNR, cele mai mari restanţe erau înregistrate la creditele în lei, cu o valoare totală de 46,5 milioane lei. Cele mai mari sume erau datorate de agenţii economici, cu o valoare de 452 milioane lei în vreme ce populaţia datora 398 milioane lei, din care 380 milioane lei pentru credite de consum.

O valoare aproape egală se înregistra la creditele contractate în valută. La sfârşitul lunii decembrie 2009, vrâncenii aveau contractate credite în valută cu o valoare de 773 mi-lioane lei, din care va-loarea creditelor curente era de 752 milioane lei.


În mai 2010, vrâncenii datorau peste 782 mi-lioane lei la creditele contractate în valută, din care valoarea creditelor curente era de 755 milioane lei. Cele mai mari sume trebuie plătite de către populaţie, care are credite cu o valoare totală de 503 milioane lei, ponderea cea mai mare fiind la creditele pentru consum, cu o va-loare de 354 milioane lei.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite