Vrâncenii din patru comune rămân izolaţi la fiecare ploaie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vrîncioaia, Mera, Broşteni şi Dumitreşti sunt comunele în care drumurile cedează la fiecare ploaie. Pentru că nu au fost consolidate niciodată, porţiuni mari din drumurile comunale o iau la vale. Mii de oameni rămân izolaţi iar fiecare intervenţie a pompierilor sau a maşinilor de la Ambulanţă devine aproape imposibilă.

Pe lista ultimului raport prezentat la şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă figurează de această dată satul Vulcăneasa din comuna Mera. Aici drumul comunal a fost săpat de apa rezultată în urma topirii zăpezii. Momentan se cirdulă pe un singur fir.

În comuna Dumitreşti, drumul de acces în satul Motnău a luat-o la vale pe o adâncime de trei metri din cauza ploilor din ultimele zile.

Un sat întreg izolat

„Echipe operative vor interveni în fiecare caz în parte. Deocamdată vorbim de lucrări provizorii. La Broşteni Sistemul de Gospodărirea a Apelor are în plan lucrări de consolidare a malului stâng al râului Milcov, serios afectat de creşterea debitului de apă în urma topirii zăpezii", se arată în comunicatul de presă emis de Prefectura Vrancea.

Astfel de situaţii au apărut şi în comuna Vrîncioaia. Aici însă satul Stupini este complet izolat. Cei 700 de localnici nu au altă variantă ocolitoare. Preţ de câteva zile nu pot ieşi din localitate iar în caz de urgenţă.

„Aşa păţim la fiecare ploaie de ani de zile. Oamenii stau izolaţi, nu pot ieşi din sat. Este inconfortabil, dar nu avem ce face pentru că nu avem bani să consolidăm drumul cum trebuie. Aşteptăm de la Consiliul Judeţean poate ne dă nişte bani dar nu am reuşit până acum, darămite acum pe criza asta", ne-a spus Ionică Danţiş, primarul din comuna Vrincioaia.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite