Vrâncenii au scăpat de bisturiu/ Spitalul Militar de Urgenţă a achiziţionat de curând o linie endoscopică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Investiţia spitalului pentru această aparatură se ridică la 300.000 de lei
Investiţia spitalului pentru această aparatură se ridică la 300.000 de lei

Spitalul Militar de Urgenţă "Dr. Alexandru Popescu" din Focşani deţine de mai bine de două săptămâni o aparatură nouă şi anume o întreagă linie endoscopică de înaltă performanţă. Aparatura, cea mai modernă de acest gen din judeţul Vrancea, înlocuieşte la propriu bisturiul din clasicele intervenţii chirurgicale cu o sondă microscopică.

Noua aparatură este utilizată deja, în special de medicii urologi şi ortopezi.

"Practic se introduce acea sondă, se fac nişte găuri prin care este introdus un cablu care extrage ce trebuie extras sau curăţă zona şi nu mai este nevoie de intervenţiile chirurgicale clasice, la care clar rezultatele apar mult mai târziu. Este o aparatură performantă", ne-a declarat maiorul Sorin Ivan, purtătorul de cuvânt al Spitalului Militar de Urgenţă "Dr. Alexandru Popescu".

Aparatură DA, medici, BA

De noua linie endoscopică de la Spitalul Militar beneficiază atât militarii cât şi civilii asiguraţi în sistemul sanitar. Investiţia spitalului pentru această aparatură se ridică la 300.000 de lei. Linia endoscopică nou achiziţionată este prevăzută şi pentru intervenţii în domeniul ORL, numai că la Spitalul Militar nu sunt încă medici specializaţi pe această ramură care să asigure operaţiile în cazul pacienţilor care suferă de astfel de afecţiuni.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite