Vrâncenii au la dispoziţie 150 de milioane de euro pentru proiecte de modernizare a exploataţiilor agricole şi pentru procesarea produselor agricole şi forestiere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit a deschis o npuă sesiune pentru depunerea proiectelor care vizează Măsura 121. Cererile de finanţare vor putea fi depuse la Oficiul Judeţean de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit până pe 29 aprilie.

Pentru această sesiune, alocarea totală pentru Măsura 121 este de 150 de milioane de euro, fiind defalcată pe fiecare din cele două sectoare principale agricole. Astfel, sectorul vegetal va beneficia de 56 de milioane de euro, iar cel de creştere a animalelor de 84 de milioane de euro.

Totodată, pentru a facilita accesul la sprijinul financiar oferit, beneficiarii Măsurii 141 - "Sprijinirea exploataţiilor agricole de semi-subzistenţă" vor avea alocaţi separat 10 milioane de euro pentru această sesiune, pentru a depune proiecte şi pentru Măsura 121.

Cu alte cuvinte, beneficiarii Măsurii 141 care vor dori să depună proiecte pentru dezvoltarea exploataţiei agricole pe care o deţin vor avea o alocare separată care îi va ajuta să aibă mai multe şanse de succes.

„Prin Măsura 121 fermierii pot primi sprijin nerambursabil de până la 1,6 milioane de euro pentru investiţii în exploataţiile agricole, într-un procent de cofinanţare care porneşte de la 40% din valoarea totală eligibilă a proiectului", se arată în comunicatul de presă al Agenţiei de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit Vrancea.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite