Vrânceanul care l-a jecmănit pe soţul preşedintei Irlandei era văzut bine în satul natal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Costel Asimioanei, (27 ani) din comuna Negrileşti este acuzat că i-ar fi sustras lui Martin McAleese 4.250 euro din cont, după ce i-a clonat cardul. În satul natal, Costel este cunoscut ca un om bun. Acesta şi-a adus în schimb de curând o maşină de lux din străinătate.

Costel Asimioanei are 27 de ani şi este născut în comuna Negrileşti, Vrancea. Acum se află în arest la Dublin unde este cercetat că i-ar fi clonat cardul soţului preşedintei Irlandei, Martin McAleese (foto dreapta) şi i-ar fi sustras acestuia 4.250 de euro din cont.

image

Potrivit jurnaliştilor de la Dublin, vrânceanul a comis faptele în perioada 12 - 20 decembrie anul trecut fiind acuzat că ar mai fi furat şi din contul altui irlandez. Pentru a fi depistat, poliţiştii irlandezi au cerut informaţii şi de la omologii lor din România, de la Ministerul Român al Administraţiei şi Internelor.

Costel s-a mutat din satul natal încă de pe vremea când era doar în clasa a şasea, împreună cu mama sa, la Tulcea cu cel de al doilea soţ al acesteia. Pentru că nu se avea prea bine cu tatăl vitreg ce îl izgonea de acasă, a fost nevoit să plece la muncă în străinătate. Prima dată a plecat în Italia cu mama sa ca ulterior să se mute în Irlanda.

Cu timpul, a prins din nou drag de locurile natale şi îşi vizita bunicii periodic la Negrileşti, pe Maria şi Neculai Taftă. Bătrânii s-au ascuns de ruşinea satului când au auzit că nepotul lor a fost reţinut pentru escrocherii. Au plecat de acasă la auzirea veştii.

Şi -a adus de curând un BMW la bunici

Rudele şi vecinii de la Negrileşti ştiau cu toţii că băiatul este plecat la muncă în Italia, nicidecum în Irlanda. De curând, Costel şi-a adus acasă la bunicii de la ţară o maşină de lux din străinătate, o limuzină BMW.

Cu toate acestea, Lumea în sat îl vorbeşte numai de bine. „Mamă, el era un băiat liniştit. Tot venea pe aici pe la bunici. Stătea şi la noi. Avea bani aşa, da'păi toţi au când vin din Italia. Noi aşa ştim că este cu maică - sa în Italia. Şi-a adus de curând maşina asta şi a lăsat-o aici", ne-a spus Stanca Taftă (foto), una dintre mătuşile lui Costel de la Negrileşti.

image

Pe unchiul lui Costel, Ionel Stoenoiu, l-am întâlnit când venea de la prăşit cu căruţa. Şi el bagă mâna în foc pentru nepotul lui. „Era un copil bun. Ce-i drept nu l-am mai văzut de un an. A venit cu o maşină străină dar e normal dacă stă de „afară". Al doilea soţ al mamei sale tot îl izgonea de acasp ştiu. Tatăl său natural a murit acum patru ani şi ştiu că nici nu a putut veni la înmormântare", ne-a spus şi nea Stoenoiu.

Reţea de falsificatori de carduri

Poliţiştii au prins în urmă cu doi ani o întreaga reţea de falsificatori de carduri din care făceau parte mai mulţi vrânceni din Bârseşti, o comună aflată la doar cinci kilometri de Negrileşti.

Falsificatorii prinşi atunci plasau cardurile în Italia, Franţa şi Irlanda.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite