E 85 închis, şase drumuri naţionale din Vrancea, blocate de viscol

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Singurul drum pe care se circulă cu greutate este E85, în zona Dumbrăveni, unde s-a format un strat de gheaţă. Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, azi dimineaţă, o atenţionare meteo Cod portocaliu de viscol puternic pentru 17 judeţe, printre care şi Vrancea.

Update III. Drumul European 85 a fost închis la ora 21.00, pe toată distanţa între Focşani şi Buzău. "La noi nu sunt probleme, însă la Buzău traficul este blocat. Nu puteam să lăsăm oamenii să plece mai departe să rămână înzăpeziţi. Primarii comunelor de la E85 au fost anunţaţi să preia oamenii înzăpeziţi, să le ofere cazare, masă, ceaiuri calde, până situaţia se va remedia", ne-a declarat Cerasela Găgeanu, purtător de cuvânt al Prefecturii Vrancea.

Update II: Poliția Rutieră Vrancea a anunțat în urmă cu puțin timp că, începând de la ora 16.30, un alt drum naţional este închis temporar circulației rutiere. Este vorba despre DN 2 N, Dumbrăveni- Bogza (comuna Sihlea), kilometrii 8- 17, porţiune care are probleme aproape la fiecare ninsoare mai puternică.

Update: La ora 16.00, centrul Infotrafic a anunţat că trei drumuri din Vrancea sunt blocate din cauza viscolului.

Acestea sunt:

-DN23 Focşani - Galaţi, între Focşani şi Boţârlău;
-DN23A Focşani - Ciorăşti, între Gologanu şi Bordeasa;
-DN23B Măicăneşti - Ciorăşti, între Salcia şi Codreşti;

Avertizarea de Cod portocaliu este valabilă până mâine seară la ora 18.00.

În acest interval vântul va bate în rafale de până la 90 de kilometri pe oră. În Vrancea a început să ningă de azi noapte de la ora 3.00, iar până la această oră stratul de zăpadă măsoară chiar şi 30 de centimetri.

Potrivit responsabililor de la Drumuri Naţionale, traficul rutier se desfăşoară în condiţii de iarnă şi nu sunt drumuri închise.

„Eram pregătiţi pentru aceste evenimente meteorologice, astfel că la primii fulgi de zăpadă utilajele noastre au ieşit să acţioneze pe arterele de drum pe care le administrăm. Este vorba despre şase utilaje la baza de la Adjud, patru la Focşani, Vintileasca şi Cîmpuri. Pe DN2 sunt trei maşini care acţionează. Şi poliţia este în stradă, dar şi inspectorii de la Inspectoratul pentru Controlul Traficului, pentru a verifica anvelopele de iarnă", ne-a declarat Lucica Chiper, şefa Şecţiei de Drumuri Naţionale.

La rândul său, şeful Poliţiei Rutiere Vrancea, comisarul şef Gheorghe Viorel, ne-a precizat că singura problemă cauzată de ninsoarea de afară se regăseşte pe E85, la Dumbrăveni.

„Aici s-a format un strat de gheaţă, iar înaintarea maşinilor se face cu greutate. Avem echipaje în zonă care dirijează maşinile. Aşteptăm un utilaj de la drumuri care va sta astăzi în permanenţă în acea zonă. În rest, se circulă în tot judeţul în condiţii de iarnă iar oamenii pe care îi avem în teren nu ne-au semnalat probleme deosebite", ne-a declarat comisarul şef Gheorghe Viorel.

"Membrii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență au hotărât ca serviiciile care asigură intervenții operative (Inspectoratul Județean de Poliție, Inspectoratul pentru Situații de Urgență, Secția de Drumuri Naționale, Consiliul Județean și serviciile de distribuție a energiei electrice, gazului și apei potabile) să transmită din oră în oră monitorizarea evoluției fenomenelor meteorologice, pentru a putea interveni în caz de urgență.Președintele CJSU Vrancea a solicitat ca toți pacienții din județ care au nevoie de dializă astăzi și mâine să fie aduși în Focșani, ca măsură de precauție în situația în care fenomenele meteorologice se intensifică. La Instituția Prefectului-județul Vrancea și la toate primăriile din județ s-a instituit serviciul de permanență pe toată perioada evertizării meteorologice Cod Portocaliu", se arată într-un comunicat de presă al Prefecturii Vrancea

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite