Vrancea este pe locul cinci în ţară la recesământul agricol

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procentul de realizare a recesământuui agricol în judeţ depăşeşte media pe ţară ajungând la 89,56 %. În februarie va începe însă o anchetă privind datele din recesământ, mai exact, vrâncenii vor fi verificaţi dacă au atâtea animale câte au declarat.

Potrivit unui comunicat de presă emis de Instituţia Prefectului Vrancea, judeţul nostru este situat pe locul cinci la nivel naţional în ce priveşte procentul de realizare a recesământuui agricol.

Cea mai harnică a fost comisia din comuna Garoafa care a finalizat deja activitatea de recenzare fiind urmată în clasamentul comunelor vrâncene de Tănăsoaia cu un procent de 98,97% şi Măicăneşti cu 98.75%.

Lucrurile au mers mai greu în comunele Sihlea unde recesământul general agricol a fost realizat în procent de 76,99 % şi în Slobozia Bradului, 74,02%.

Procentul total pe judeţ este de 89,56 %, peste media naţională de 82,77%.

"Consider că trebuie menţinut ritmul de recenzare a exploataţiilor agricole ca să putem finaliza în parametrii , chiar înainte de termen, activităţile de colectare a datelor statistice în teren la nivel de judeţ ", a declarat prefectul judeţului, Ion Oprea la şedinţa comisiei judeţene.

Ţăranii căutaţi la bibilici

Ţăranii nu vor scăpa însă de verificări! O comisie de anchetă îşi va începe activitatea în luna februarie şi va verifica datele declarate în raportul Recesământului General Agricol.

Practic trebuie declarate toate păsările şi animalele din curte, iar din acest an, numărul acestora va conta la acordarea ajutorului social.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite