Vrancea: Spitalul Judeţean, asaltat de disponibilizaţii de la Odobeşti şi Mărăşeşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Direcţia de Sănătate Publică a început repartizarea foştilor angajaţi ai spitalelor Odobeşti şi Mărăşeşti. Fără să ţină cont că din salariul mic trebuie să suporte şi naveta, asistentele şi infirmierele acceptă să fie repartizate la alte unităţi din judeţ.

Cadrele medicale de la spitalele orăşeneşti recent desfiinţate, Odobeşti şi Mărăşeşti, au mers ieri la sediul Direcţiei de Sănătate Publică Vrancea şi au solicitat unul dintre posturile vacante din celelalte unităţi sanitare cu paturi din judeţ.

Cei mai mulţi au cerut să fie angajaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Pantelimon" din Focşani, întrucât preferă să lucreze la o distanţă cât mai mică de localitatea de domiciliu.

image

După ce au primit lista cu punctajul pe care l-au acumulat în funcţie de vechime şi rezultatele obţinute de la comisiile din fostele spitale, cadrele medicale au plecat acasă aşteptând cu nerăbdare rezultatul solicitărilor lor.

Pe lângă nesiguranţa locului de muncă, pentru ei cântăreşte greu şi faptul că din salariul mic vor fi nevoiţi acum să plătească şi naveta. Aceştia îşi fac griji în special pentru creditele pe care le au de achitat la bănci.

Mai multe posturi la Judeţean

„Înainte, la spitalul Odobeşti, aveam 800 de lei. Nu mai rămânea de mâncare, dar măcar apucai să dai datoriile la stat. Acum ce facem că stau cu soţul şi cu copilul în o garsonieră ANL la care plătesc chirie. Soţul este zilier şi el nu ia bani. Măcar de ne-o da aici la Focşani, chiar dacă va trebui să dau zilnic şi cinci lei în plus pentru navetă. Am primit de la DSP o hârtie cum că am acumulat 40 de puncte dar sper să obţin un loc că am înţeles că maximul este de 60 de puncte", ne-a spus cu lacrimi în ochi Elisabeta Bratu, una dintre infirmierele recent disponibilizate de la Spitalul Odobeşti.

Dr. Cătălin Graur, directorul Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică, dă asigurări că toate solicitările medicilor disponibilizaţi vor fi rezolvate.

„Este loc pentru toată lumea. Nu va pleca nimeni la unităţi din alte judeţe limitrofe. Deja este rezolvată situaţia pentru toată lumea", ne-a declarat acesta.

În baza solicitărilor venite de la disponibilizaţi, directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sf. Pantelimon" din Focşani, dr. Nicolae Moise s-a văzut nevoit să suplimenteze numărul de posturi în unitate.

Potrivit conducerilor spitalelor desfiinţate de la Odobeşti şi Mărăşeşti, numărul cadrelor ca şi-au depus cereri de repartizare la Direcţia de Sănătate Publică Vrancea ajunge la 72.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite