EXCLUSIV Poliţiştii au scăpat printre degete un kilogram de canabis/ Vezi aici ce urmări a avut descinderea de la Mândreşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adrian Rezmeriţă, în faţa instanţei de judecată care l-a arestat preventiv
Adrian Rezmeriţă, în faţa instanţei de judecată care l-a arestat preventiv

Ofiţerii de la Antidrog erau pregătiţi, marţi seară, să captureze o cantitate însemnată de "iarbă" de la un tânăr din Mândreşti. Operaţiunea a eşuat parţial, deoarece intenţia poliţiştilor a fost aflată de traficant, care a anulat livrarea. Tânărul a fost însă arestat pentru 29 de zile, pentru trafic şi deţinere de droguri.

Adrian Rezmeriţă (19 ani) a fost ridicat marţi seara direct de pe o stradă din cartierul Mândreşti, după ce poliţiştii l-au urmărit mai bine de o lună de zile. Acesta urma să îi vândă unui ofiţer sub acoperire un kilogram de canabis însă tânărul a început să bănuiască operaţiunea poliţiştilor şi a scăpat de droguri înainte ca aceştia să ajungă la el. Nu ştiut însă că deja îi vânduse unui poliţist sub acoperire câteva pliculeţe cu „iarbă".

„Noi am cumpărat de la el de trei ori înainte canabis, pliculeţe de câteva grame şi acum ne promisese un kilogram. Când am ajuns noi a început să fugă şi nu mai avea droguri asupra lui dar l-am reţinut pentru tranzacţiile anterioare. A fost o descindere în forţă pentru că nu voia sa stea să îl ridicăm şi îl ştiam violent. El mai are o condamnare cu suspendare pentru tentativă de omor. I-a dat cu toporul în cap unui vecin", ne-a spus Costel Manea, şeful Serviciului de Combatere a Crimei Organizate şi Antidrog (SCCOA) Vrancea, Costel Manea.

Poliţiştii, acuzaţi de lovire

La audieri au fost aduşi marţi seara şi prietena tânărului arestat, Ana Paula Gogu (16 ani), precum şi un alt prieten de-al lui, minor. Fata şi părinţii lui Adrian îi acuză pe poliţişti că i-au bătut în mod nejusificat şi că i-au pus să dea declaraţii mincinoase.

"Au sărit pe noi pe stradă fără să spună nimic. Au spus că dacă nu dansez cum cântă ei o să aibă tata probleme la serviciu. Mi-au dictat să scriu că ştiam de această reţea de traficanţi de droguri, că ştiam că Adrian vinde droguri, dar nu e aşa. Au zis să îi spun lui tata că loviturile de pe faţa le am dintr-un accident de scuter. Dar ei mi-au dat cu piciorul în cap, mi-au scrântit o mână, am dat cu capul de asfalt. Am mai multe traumatisme la cap", susţine Ana Paula Gogu (foto).

Ana Gogu

"Cum e posibil să baţi aşa un minor orice ar face? Şi nu trebuia să o audieze sau să o pună să semneze la spital că refuză internarea pe propria răspundere fără acordul meu", ne-a spus şi tatăl acesteia.

Iată fişa medicală emisă de medicii de la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean "Sf. Pantelimon" din Focşani pentru Ana Paula Gogu:

fisa medicala Ana Gogu

În replică, poliţiştii spun că au avut mandat de aducere pentru Adrian, că acesta s-a opus şi că prietena lui nu a fost lovită ci a căzut din picioare pe asfalt.
"Ea nu a fost bătută ci a căzut pe asfalt odată cu el pentru că se ţineau de braţ când am mers să îl ridicăm pe el", spune comisarul- şef Costel Manea.

Părinţii lui Adrian susţin că acesta a fost bătut crunt de poliţişti. "Are faţa umflată şi a fost bătut şi la tălpi ca pe timpul comunismului. Abia poate să meargă", ne-a spus mama lui Adrian, Mirodona Chiriac.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite