Vrancea: Escrocherie la CEC Odobeşti! Două angajate au furat din conturile clienţilor, majoritatea bătrâni, 200.000 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procedura a fost simplă: cele două angajate transferat banii din conturile clienţilor în conturile lor. Acestea au fost concediate după ce păgubiţii au anunţat poliţia.

Dosarul se află deja la Parchetul de pe lângă Judecătoria Focşani după ce a fost instrumentat de poliţie. Cele două angajate, Anca Hagiu şi Constanţa Lungu sunt cercetate pentru delapidare şi fals în înscrisuri sub semnătură privată întrucât au retras din conturile mai multor clienţi CEC 200.000 de lei. Banii au fost retraşi într-un an de zile. Angajatele au semnat în fals în locul păgubiţilor. Majoritatea clienţilor păgubiţi sunt bătrâni ce locuiesc în împrejurimi şi care şi-au depus la CEC banii agonisiţi pentru "zile negre".

"Cele două angajate efectuau operaţiuni de retragere în numerar întocmind în acest sens documente fictive. Acestea au retras bani în repetate rânduri, uneori i-au pus la loc dar i-au retras iar. Dosarul s-a aflat în cercetare la Serviciul de Investigare a Fraudelor şi a fost finalizat. În prezent a ajuns la Parchet cu propunere corespunzatoare", ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Vrancea, inspector Bogdan Toader.

Cazul este similar cu cel al unei directoare de bancă din Braşov ce a retras din conturile clienţilor peste un million de euro.

Dacă vor fi găsite vinovate, cele două angajate riscă o pedeapsă cu închisoarea între trei şi 12 ani. Păgubiţii ar putea să îşi recupereze banii de la CEC, conform politicii unităţii însă, între timp, CEC le va da în judecată pe inculpate.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite