Vrancea: Bani din 2010 pentru drumurile din 2011

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe ultima sută de metri a anului 2010, bugetul Consiliului Judeţean Vrancea a fost suplimentat de la „punguţa" naţională cu suma de 24,4 milioane de lei, fonduri care au o destinaţie precisă.

Cei mai mulţi bani, peste 17 milioane de lei, provin de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului şi sunt destinaţi proiectului privind pietruirea, reabilitarea, modernizarea şi asfaltarea a trei drumuri de interes judeţean sau local. Este vorba despre modernizarea DJ 205E, limită judeţ Galaţi - Ciuşlea -Răchitosu - Bizigheşti - Ţifeşti - Clipiceşti - Ireşti - Vidra - Vizantea - Cîmpuri, reabilitarea şi modernizarea DJ 205B Odobeşti - Jariştea - Boloteşti şi modernizarea DJ 205B Boloteşti - Satu Nou.

„Pentru noi această alocare de bani este mană cerească, având în vedere că situaţia drumurilor pe teritoriul comunei noastre arată jalnic. Cel puţin pe sectoarele Boloteşti - Satu Nou, de 6,5 km şi Bizigheşti - Vidra, de 27 km, drumurile sunt impracticabile şi nu recomand niciunui şofer să meargă pe ele", ne-a declarat Gabriel Postolache, primarul comunei Ţifeşti, care speră ca locuitorii pe care îi păstoreşte să beneficieze în 2011 de un drum circulabil.

Fonduri şi pentru comune

De asemenea, 29 de administraţii locale au primit de la bugetul de stat 3,3 milioane de lei pentru finanţarea unor cheltuieli curente şi pentru echilibrarea bugetelor locale.

„Împreună cu specialiştii Direcţiei de Finanţe Vrancea am înaintat o listă la Guvern cu nevoile localităţilor, ştiind că unele dintre acestea au fost afectate de calamităţi, iar criteriile de repartizare a fondurilor au fost exclusiv legate de nevoile administraţiilor locale", ne-a precizat prefectul Ion Oprea.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite