Vrancea: Mai mulţi funcţionari de la AJOFM au fost daţi afară după ce au fost şcoliţi pe bani grei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patru agajaţi de la AJOFM Vrancea au făcut degeaba cursuri de formare profesională. După ce au luat lecţii despre cum să fie mai buni la locul de muncă în cadrul unor cursuri finanţate de Uniunea Europeană, aceştia au fost puşi pe lista de disponibilizări.

Pe lângă cursurile de formare profesională pentru şomeri, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Vrancea a organizat în acest an şi un curs adresat propriilor angajaţi, curs care este în derulare, prin care se urmăreşte îmbunătăţirea nivelului de calificare a funcţionarilor.

Proiectul de formare profesională, în valoare de 640.000 de lei, este finanţat în cea mai mare parte de Uniunea Europeană, contribuţia AJOFM Vrancea find de 140.000 de lei şi vizează intruirea funcţionarilor instituţiei în domeniul sistemelor informatice.

Au văzut Parisul


Proiectul s-a concretizat pentru 21 de angajaţi şi cu o excursie de o săptămână la Paris, în luna mai, denumită "vizită de studiu", în care a avut loc "un schimb bune practici foarte util cu partea franceză", după cum s-au lăudat reprezentanţii AJOFM la întoarcerea acasă.

Numai că între timp în sistemul bugetar lucrurile s-au schimbat dramatic, în sensul că 13 din cei 51 de angajaţi de la AJOFM Vrancea sunt acum în preaviz, ca urmare a reducerilor de personal aplicate în toate instituţiile statului.

Printre cei care vor pleca acasă sunt şi patru dintre angajaţii şcoliţi pe bani frumoşi, tocmai pentru a fi performanţi la instituţie.
Conducerea AJOFM Vrancea a refuzat să ne dea numele celor patru funcţionari care nu vor mai face parte din schema de personal, deşi cursurile urmate de aceştia îi îndreptăţeau să continue activitatea.

"După încetarea raporturilor de serviciu cu AJOFM Vrancea, persoanele disponibilizate vor trece pentru o perioadă de 24 de luni în corpul de rezervă al Agenţie Naţionale a Funcţionarilor Publici", ne-a declarat Mariana Danţiş, managerul proiectului prin care au fost instruiţi angajaţii AJOFM Vrancea.
Ceea ce înseamnă că, teoretic, unii dintre funcţionarii disponibilizaţi îşi pot găsi de muncă prin alte instituţii, iar cursurile pe care le-au urmat le vor fi de folos.

Din informaţiile noastre, două dintre persoanele care au urmat cursul s-au pensionat deja, pentru a evita disponibilizarea colectivă, de aici născându-se întrebarea în ce mod se va mai amortiza investiţia suportată deopotrivă de UE şi statul român.

"Este dreptul omului. Nu aţi auzit de formarea profesională continuă?", ne-a lăsat fără replică Iosefina Iaru, directorul executiv al AJOFM Vrancea.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite